Ο Alonso παραμένει ο πιο «εμπορικός» οδηγός της F1

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Για πολλούς θεωρείται ο καλύτερος οδηγός που βρίσκεται στη Formula 1, παρόλο που δεν έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους από τους ενεργούς πιλότους. Ο Fernando Alonso επέλεξε ν’ αποχωρήσει από τη Ferrari και να επιστρέψει στη McLaren, προκειμένου να κατακτήσει εκεί τουλάχιστον ακόμα έναν πρωτάθλημα μέχρι να εγκαταλείψει το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Ο Ισπανός, σύμφωνα με έρευνα της Repucom παραμένει και φέτος ο πιο «εμπορικός» οδηγός, μιας και απολαμβάνει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Ισπανία τον γνωρίζει πάνω από το 98% του πληθυσμού, ενώ η συνολική του εμπορευσιμότητα είναι λίγο κάτω από το 90%. Το 88% θεωρεί ότι ο «El Nano» είναι ένα αποτελεσματικό πρόσωπο για διαφημιστικούς λόγους, με το 83% να λέει ότι τον εμπιστεύεται.

top10-most-marketable-F1-drivers-Repucom

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Felipe Massa, με 99.2% αναγνωρισιμότητα στην πατρίδα του. Μειωμένα είναι τα ποσοστά για τον Sebastian Vettel, όσον αφορά την συνολική εμπορευσιμότητα, με 85.49%, στην τρίτη θέση. Μία θέση πιο κάτω βρίσκεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton. Ο Βρετανός μπορεί ν’ αναγνωριστεί από το 92.8% της Βρετανίας, ενώ έχει αυξημένη συνολική εμπορευσιμότητα, με 83.62%.

Ο Jenson Button είναι ελάχιστα πάνω από τον Nico Rosberg, παρόλο που έχει βελτιωμένα σε σχέση με πέρυσι ποσοστά. Αυτό συμβαίνει και με τον Daniel Ricciardo, ωστόσο μόλις το 64.4% της Αυστραλίας ξέρει τον οδηγό της Red Bull. Επιπλέον, ο Max Verstappen έχει καταφέρει να μπει πολύ γρήγορα στην κορυφαία 10άδα. Ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος αναγνωρίζεται μάλιστα από το 68.4% των Ολλανδών.

Από πού, όμως, προκύπτουν οι παραπάνω αριθμοί; Σύμφωνα με την Repucom, από τις αντιλήψεις του κοινού στις χώρες των οδηγών, μέσα από 8 διαφορετικές μετρήσεις.

ΠηγήRepucom

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...