Τηλεοπτική εκπομπή στην Κίνα τα βάζει με Mercedes, Nissan και VW

Σχετικά άρθρα

8b49a8f5869a4739a19e5eb222922c9d

Αρκετοί ξένοι κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων οι κοινοπραξίες των Nissan, Volkswagen και Mercedes-Benz, βρέθηκαν στο στόχαστρο τηλεοπτικής εκπομπής του κρατικού καναλιού της χώρας επειδή όπως αναφέρθηκε, υπερχρέωναν τους πελάτες τους για επισκευές.

Η εκπομπή προβλήθηκε την ετήσια “Μέρα του Καταναλωτή” και εκτός από υπέρογκους λογαριασμούς, οι εταιρίες κατηγορήθηκαν για ακριβά ανταλλακτικά και η Jaguar-Land Rover ειδικότερα, για προβλήματα σχετικά με την επιδιόρθωση κιβωτίων ταχυτήτων. Βέβαια, αυτές οι ιστορίες έχουν και τις δικές τους κριτικές:

Κολακεύουν έναν συγκεκριμένο τύπο εθνικισμού αφού τείνουν να στοχεύουν ξένες εταιρίες και σπάνια ακουμπούν μεγάλα κρατικά groups ή μονοπώλια.

Δηλώνει ο Qiao Mu, καθηγητής δημοσιογραφίες στο Beijing Foreign Studies University. Η εκπομπή που προβλήθηκε στην CCTV, είναι άτυπη συνέχεια της έρευνας που είχε ξεκινήσει πέρυσι η National Development and Reform Commission για αρκετές premium αυτοκινητοβιομηχανίες και τον τρόπο που προμήθευαν και τιμολογούσαν τα ανταλλακτικά τους. Από την έρευνα εκείνη, είχαν προκύψει κάποια πρόστιμα ενώ κάποιες εταιρίες, αποφάσισαν να χαμηλώσουν την τιμή των εξαρτημάτων τους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...