Μπορεί να έχασε, όμως η Mercedes βλέπει θετικά στοιχεία για την ίδια και την F1

Σχετικά άρθρα

Toto-Wolff

Ένα σερί οκτώ συνεχόμενων νικών, με έξι 1-2, τελείωσε σήμερα για την Mercedes. Αυτή τη φορά τα ασημένια βέλη δεν έχασαν εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, αλλά από την έξυπνη στρατηγική της Ferrari, την διαχείριση της μέσης γόμας της Pirelli από την SF 15-T και τον Sebastian Vettel, αλλά και την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, που μπέρδεψε κάπως τα πράγματα.

Η Γερμανική ομάδα αντέδρασε όταν κατάλαβε το λάθος της στην στρατηγική, όμως η ταχύτητα της W06 δεν ήταν αρκετή και η νίκη στην Sepang της Μαλαισίας, που μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό της με την Formula 1 έως το 2018, χάθηκε. Παρά την ήττα, ο Toto Wolff είδε και θετικά στοιχεία, τόσο για την ομάδα του, όσο και για το σπορ γενικότερα. Ενώ, τοποθέτησε τον Vettel ανάμεσα στους διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα κερδίζεις αγώνες για πάντα και είμαστε εδώ για να εξάγουμε την μέγιστη απόδοση. Πρόκειται για μια άξια νίκη της Ferrari και όσο κι αν μας πονάει από αγωνιστικής πλευράς, ίσως να είναι η αφύπνιση που χρειαζόμασταν.

(Ο Vettel) Κέρδισε τον αγώνα και είναι υποψήφιος για το πρωτάθλημα. Αυτό θα μας κάνει να εργαστούμε σκληρότερα και να συγκεντρωθούμε ακόμη περισσότερο. Η ανάκαμψη που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απίστευτη και θα πρέπει να τιμήσουμε για αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ανοησία με την εξισορρόπηση θα σταματήσει τώρα. Ήταν μια καλή ημέρα για τη Formula 1, όχι και τόσο τέλεια για την Mercedes, αλλά θα επανέλθουμε δυνατότεροι.

Η Ferrari έδειξε πως θα ήταν καλή σε ρυθμό αγώνα -όχι όμως και νικήτρια- από την Παρασκευή, με τα δυνατά stint του Kimi Raikkonen. Όμως, εάν δεν είχε εμφανιστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας στους πρώτους γύρους του Grand Prix, μήπως αυτό θα εξελισσόταν διαφορετικά για την Mercedes; Ο Wollf δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας πως δεν έφταιξε μόνο η στρατηγική για το σημερινό αποτέλεσμα.

Μετά τον αγώνα μπορείς πάντα να φανείς έξυπνος και να πεις ότι η στρατηγική ήταν λάθος. Είδαμε κάποια πολύ δυνατά μεγάλα stint από την Ferrari, την Παρασκευή, οπότε μας είχαν προειδοποιήσει, και σήμερα ήταν καταπληκτικός (ο Vettel) με τα δύο σετ μέσης γόμας στην αρχή (του αγώνα).

Δεν είμαι σίγουρος αν θα είχαμε καταφέρει να ελέγξουμε το ρυθμό, αν ήμασταν σε δύο pit-stop θα ήταν αυτοκίνητο εναντίον αυτοκινήτου, αλλά δεν θέλω να το παίξω έξυπνος και είμαστε σε αυτό όλοι μαζί. Δεν ήταν μόνο η στρατηγική.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr