Περισσότερες κατηγορίες αγωνιστικών απαγορεύονται προσωρινά από το Nurburgring λόγω του δυστυχήματος του GT-R Nismo

Σχετικά άρθρα

VLN-Nissan-GT-R-GT3-Jann-Mardenborough-2015-fotoshowBigImage-f677eb36-854031

Το μεσημέρι είδες την σφοδρότητα του δυστυχήματος του Nissan GT-R Nismo στο Nurburgring, που είχε ως αποτέλεσμα ένας θεατής δυστυχώς να χάσει τη ζωή του. Η DMSB, η γερμανική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, την αμέσως επόμενη ημέρα του τραγικού περιστατικού, είχε ανακοινώσει πως τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των κατηγοριών SP7, SP8, SP9, SP10 και SP-X, δεν επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν σε αγώνες στο Nurburgring μέχρι οι αρχές να βρουν τα αίτια του δυστυχήματος και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανασυμβεί αντίστοιχο ατύχημα.

Τώρα, η DMSB ανακοίνωσε πως απαγορεύει προσωρινά τη συμμετοχή σε αγώνες στο Nurburgring και στα αγωνιστικά των κατηγοριών Cup2, SP8T, E1-XP1, E1-XP2, E1-XP, όπως και των GT στη κατηγορία H4.

Ο πρόεδρος της DMSB, Hans-Joachim Stuck δήλωσε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μιας και στόχος της ομοσπονδίας είναι να αναζητήσει λύσεις που θα επιτρέψουν να υπάρχουν στο μέλλον ασφαλείς και δίκαιοι αγώνες στο Nordschleife. Οι άνθρωποι της DMSB θα εξετάσουν τα πάντα, από την ασφάλεια και τη θέση των θεατών, τα οχήματα, τους κανονισμούς, ακόμη και την χάραξη της πίστας. Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες οδηγοί, εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας και τεχνολογίας, αξιωματούχοι του Nürburgring, κατασκευαστές, εκπρόσωποι του VLN και εκπρόσωποι του 24-ωρου αγώνα του Nürburgring, ώστε να καταλήξουν σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις, ώστε να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον. Στόχος είναι να γίνει το Nürburgring ασφαλέστερο για όλους. Η DMSB ευελπιστεί πως έως τα μέσα του Μάη θα έχουν βρεθεί βραχυπρόθεσμες λύσεις, ώστε να διεξαχθεί κανονικά ο 24-ωρος αγώνας του Nürburgring.

ΠηγήDMSB

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...