Επίσημο: Citroen Aircross concept

Σχετικά άρθρα

Citroen Aircross concept (1)

Μετά τις διαρροές της προηγούμενης εβδομάδας, η Citroën παρουσίασε επίσημα το Aircross concept το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Σαγκάη στις σε κάτι λιγότερο από δυο εβδομάδες. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τίποτα για πιθανή έκδοση παραγωγής του Aircross concept, παρά μόνο ότι δείχνει τις διεθνείς προσδοκίες της.

Citroen Aircross concept (8)

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική συνταγή του C4 Cactus, το Aircross concept έχει ακολουθήσει την αυξητική σε όλες διαστάσεις, και έτσι το μήκος του είναι 4.580 χλστ., 2.100 χλστ. πλάτος, ύψος 1.800 χλστ. ενώ πατάει σε ζάντες 22 ιντσών. Ο όγκος του θεωρητικά το κατατάσσει απέναντι στο νέο Land Rover Discovery Sport, ή καλύτερα στη κατηγορία του Hyundai Santa Fe, κάτι που σημαίνει ότι η γαλλική εταιρία ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο SUV από το Cactus.

Citroen Aircross concept (6)

Τα AirBumps χαρακτηριστικό γνώρισμα του Cactus, έχουν εξελιχθεί και ονομάζονται “alloy bumps” και είναι κατασκευασμένα από αλουμινένιες κυψέλες που περιβάλλονται από σκληρό απορροφητικό πλαστικό. Παρότι η Citroen συνηθίζει να περνάει στη παραγωγή τέτοιες λύσεις, παραμένει άγνωστο αν αυτό θα περάσει στη παραγωγή. Η Citroën έχει προσθέσει, επίσης, τα “air signs” -τα χρωμιωμένα περιγράμματα στα πίσω παράθυρα- και τις “air curtains” -τις εμπρός εισαγωγές-, τα οποία αναφέρει ότι έχουν αεροδυναμικό λόγο ύπαρξης και δεν είναι απλά σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Citroen Aircross concept (7)
Στο εσωτερικό υπάρχουν δυο μεγάλες 12-ιντσες οθόνες, με τη μια να είναι αποσπώμενη. Σε κάθε κάθισμα του πρωτοτύπου υπάρχουν ηχεία και μικρόφωνο για να ενισχύσουν το διάλογο μεταξύ των επιβατών.

Citroen Aircross concept (9)

Citroen Aircross concept (10) Citroen Aircross concept (11)

Μηχανικά, το βαμμένο πορτοκαλί/κόκκινο πρωτότυπο, διαθέτει ένα plug-in hybrid σύνολο, με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα να αποδίδει 218 άλογα και 275 Nm ροπή, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 95 ίππων και 200 Νm ροπής.

Citroen Aircross concept (5)

Η συνδυαστική ιπποδύναμη φτάνει τα 313 άλογα, με το αυτοκίνητο να χρειάζεται μόλις 4,5 δευτ. για τα 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η μικτή κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι μόλις 1,7 λίτρα/100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 39 γρ/χλμ. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων-λιθίου, χαρίζοντας του αυτονομία 50 χλμ. Η πλήρη φόρτιση τους γίνεται μέσω οικιακής πρίζας σπιτιού και διαρκεί περίπου 3,5 ώρες.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

CITROËN AIRCROSS: ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΜΕ ΣΤΥΛ… CITROËN

  • ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ: Το CITROËN AIRCROSS ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στα υπόλοιπα SUVs χάρη στην ισορροπία του σχεδιασμού του, η οποία του χαρίζει μια δυνατή προσωπικότητα.
  • ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ο σχεδιασμός της καμπίνας προσφέρει μια νέα προσέγγιση στο εμπειρία του ταξιδιού με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή σωματική και πνευματική άνεση.
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Μέσω μιας σειράς τεχνολογικά προηγμένων λύσεων όπως διαδραστικές οθόνες αφής και plug-in υβριδική τεχνολογία, η μετακίνηση αποκτά μια νέα διάσταση, όπου τα πάντα γίνονται πιο απλά και ξένοιαστα.

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την παραγωγή 50 εκατομμυρίων οχημάτων, η CITROËN παρουσιάζει ένα νέο, δυναμικό και με ξεχωριστή προσωπικότητα πρωτότυπο. Το CITROËN Aircross, προβάλει τη φιλοδοξία της μάρκας για την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο με οχήματα που ξεχωρίζουν και ταράζουν τα νερά, ακλουθώντας ακριβώς το δρόμο που άνοιξε το C4 Cactus.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ SUV ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Με μήκος 4,58μέτρα, πλάτος 2,1μέτρα και ύψος 1,73μέτρα, το CITROËN Aircross αποπνέει μια αίσθηση δύναμης και αποφασιστικότητας. Τα προστατευτικά στοιχεία ενισχύουν το χαρακτήρα «παντός εδάφους» του αυτοκινήτου, ενώ τα «Alloy Bumps», αποτελούν μια εξέλιξη των πρωτοποριακών προστατευτικών Airbumps του C4 Cactus. Έτσι, ενώ τα Airbumps είναι σχεδιασμένα να προστατεύουν το αμάξωμα από τις μικρο-επαφές, τα Alloy Bumps προστατεύουν το όχημα από τις εγκάρσιες επαφές. Κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου, χάρη στην κυψελοτή δομή τους, συνδυάζουν αντοχή, χαμηλό βάρος και ξεχωριστό στυλ.

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΑΝΕΣΗ

Κάθε σημείο του εσωτερικού του CITROËN Aircross έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση, μεταμορφώνοντας το ταξίδι σε μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία. Οι γενναιόδωροι χώροι, συνδυάζονται με την αψεγάδιαστη εργονομία, ενώ το εμπρόσθιο κάθισμα «sofa style» που εισήγαγε το C4 Cactus, για την περίσταση έχει προσαρμοστεί στο SUV στυλ του μοντέλου. Αντίστοιχα είναι και η εικόνα με τα πίσω φιλόξενα καθίσματα. Τα φωτεινά, χαρούμενα χρώματα του εσωτερικού ενισχύουν την αισιόδοξη και μοντέρνα ατμόσφαιρα, βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της CITROËN. Παράλληλα οι σχεδιαστικές επιλογές επέτρεψαν την άριστη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων και τη δημιουργία πολυάριθμων ευρύχωρων θηκών αποθήκευσης.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Στο CITROËN Aircross η τεχνολογία βρίσκεται στη υπηρεσία της πρακτικότητας. Παράλληλα με το Head Up Display, οι δύο πανοραμικές οθόνες των 12 ιντσών παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η μία από τις δύο οθόνες μπορεί να μετακινηθεί προς κάθε επιβάτη παρέχοντας πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι ή πρόσβαση σε υπηρεσίες πολυμέσων. Παράλληλα κάθε κάθισμα είναι εφοδιασμένο με ηχεία και μικρόφωνα ώστε να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους όλοι μαζί, η κάθε ένας να επιλέγει με ποιον θα μιλήσει ξεχωριστά. Τέλος οι τοποθετημένες στις πόρτες webcams μπορούν να αποθηκεύσουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και να εμφανίζονται άμεσα στις εσωτερικές οθόνες.

Χαμηλή κατανάλωση και κορυφαία απόδοση

Το CITROËN Aircross κινείται χάρη σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που δίνει κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς. Με συνολική απόδοση 313 ίππων, αυτονομία κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα 50χλμ. και μέση κατανάλωση μόλις 1,7λίτρων/100χλμ. (39γρμ. CO2/χλμ.), το CITROËN Aircross επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4,5δλ.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...