Arrivabene: Παρελθόν τα team orders για την Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2015

Δεν θα ήταν υπερβολή το να πούμε πως team orders και Ferrari είναι δυο λέξεις που πάνε μαζί. Όχι πως οι υπόλοιπες ομάδες “πάνε πίσω” στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά οι Ιταλοί, ειδικά σε πιο πρόσφατες καταστάσεις, έχουν καταφέρει να διχάσουν τους οπαδούς τους και τους φίλους της Formula 1 με κάποιες αποφάσεις τους.

Όμως, στο Maranello φυσάει αέρας αλλαγής με την έλευση του Maurizio Arrivabene, ο οποίος αλλάζει και το καθεστώς του Νο.1 οδηγού, την στιγμή που η κυρίαρχη Mercedes μπορεί να αναθεωρήσει την περσινή της τακτική. Συγκεκριμένα, ο Arrivabene κάλεσε τους οδηγούς της Scuderia και τους μηχανικούς τους, αλλάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό.

Δεν θέλουμε να ακούμε για εντολές της ομάδας. Όταν έφτασα στο Maranello είδα τους παλιούς κανόνες εμπλοκής και έκανα κάποιες αλλαγές, υπό την παρουσία και των δύο πιλότων και των μηχανικών αγώνα. Έτσι ώστε να είναι όλοι ενήμεροι.

Ο μόνος κανόνας που ισχύει, είναι αυτός των μαθηματικών: Όσο και οι δύο τους είναι στην μάχη (για τον τίτλο), ο Seb και ο Kimi είναι ελεύθεροι να παλεύουν μεταξύ τους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Εάν δεν εμφανιζόταν το αυτοκίνητο ασφαλείας στο τέλος του αγώνα στην Κίνα, θα είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ιδίοις όμμασι αν τα όσα δηλώνει ο Arrivabene ισχύουν. Πλέον, θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε αν τα team orders αποτελούν συνήθεια του παρελθόντος για τους κόκκινους.

ΠηγήAutosprint

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...