Πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τη Ferrari, λέει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Με αέρα τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου κατέκτησε τη σημερινή pole position ο Lewis Hamilton, την 4η συνεχόμενη για φέτος και την 42η στην καριέρα του. Τα πράγματα, ωστόσο, μπορεί ν’ αλλάξουν στον αυριανό αγώνα: η Ferrari φημίζεται για την εξαιρετική διαχείριση των ελαστικών, κάτι που μεταφράζεται σε πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό, ενώ ο Sebastian Vettel θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη δεύτερη θέση.

Ο Hamilton παραδέχεται ότι το έργο του αύριο απέναντι στη Ferrari θα είναι δύσκολο, όμως επισημαίνει ότι η αίσθηση του μονοθεσίου του είναι πολύ καλή, ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι στην ίδια πίστα.

Έχουμε πάρει το μάθημά μας από το παρελθόν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι πολύ γρήγοροι (σ.σ. εννοεί η Ferrari) αυτό το Σαββατοκύριακο και θα είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσουμε αύριο· έχουν εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό. Ελπίζω ότι η θέση μας θα βοηθήσει και θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν όπως και σ’ αυτούς, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση, έτσι ανυπομονώ για τη μάχη.

Νιώθω εξαιρετικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Ο στόχος για αυτό το 3ήμερο ήταν να κυριαρχήσουμε στην πίστα και να φέρουμε το μονοθέσιο σε τέτοια θέση που να είμαι πραγματικά ικανοποιημένος, και γενικά έτσι έχει κυλίσει το 3ήμερο. Οι γύροι ήταν αρκετά καλοί, μπορείς πάντα να βελτιωθείς, αλλά πραγματικά είμαι ευγνώμων που έχω αυτό το «κτήνος» και μπορώ να πιέσω στις στροφές. Πέρυσι, δεν ήμουν τόσο άνετος, έτσι αισθάνομαι εξαιρετικά.

Sebastian Vettel

Παρόμοια γνώμη με τον Hamilton έχει και ο Vettel. Ο Γερμανός ξέρει καλά ότι το ιταλικό μονοθέσιο μπορεί να δείξει και αύριο τον καλό αγωνιστικό του ρυθμό, ενώ είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι κέρδισε τον Nico Rosberg και αύριο θα βρεθεί δίπλα από τον Hamilton στην εκκίνηση.

Νομίζω ότι ο Lewis είπε πριν ότι θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος αύριο, και πιστεύω ότι έχει δίκιο. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δεύτερη θέση σήμερα. Ήταν δύσκολες κατατακτήριες. Στο ξεκίνημα, δεν βρήκα πραγματικά τον ρυθμό που είχα στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αλλά στη συνέχεια έγινα καλύτερος και ήμουν πιο άνετος με το μονοθέσιο, ώστε να μπορέσω να πιέσω. Ελπίζω ότι αύριο θα έχουμε μια καλή εκκίνηση και καλό ρυθμό. Στον ρυθμό ίσως είμαστε λίγο πιο κοντά, αλλά θα το δούμε.

Προχωράμε σαν ομάδα. Εδώ δεν έχουμε κάποιες ιδιαίτερες αναβαθμίσεις, γι’ αυτό ίσως η πίστα είναι λίγο καλύτερη για ‘μάς. Πρέπει να δουλεύεις συνέχεια με το μονοθέσιο, να δεις πώς επηρεάζουν οι αλλαγές και να αντιδράς. Εκεί κάνουμε την μεγαλύτερη πρόοδο. Προσπαθούμε να πιέσουμε σε όλους τους τομείς, αλλά, για την ώρα, μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τη θέση μας. Σήμερα, ήταν η πρώτη φορά που μπήκαμε ανάμεσά τους (σ.σ. εννοεί τη Mercedes) σε στεγνές συνθήκες, έτσι είμαι χαρούμενος.

ΠηγήESPN (1)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...