Versus! 2015 – Το πρώτο stint

Σχετικά άρθρα

F1CAN2015_DPPI1729417

Πέρυσι, το βάρος έπεσε πάνω στους νέους κινητήρες, τη νέα εμφάνιση των μονοθεσίων και τις δεκάδες αλλαγές που μεταμόρφωσαν την Formula 1. Για το 2015 η προσοχή μας μετακινήθηκε στους οδηγούς και τις μεταγραφές πρωτοκλασάτων ονομάτων.

Έτσι, από τις 10 ομάδες που βρίσκονται στο φετινό grid, λιγότερες από τις μισές κράτησαν αναλλοίωτο το οδηγικό τους δίδυμο. Κι αυτό μπορεί να κρύβει κάποιες παγίδες στην προσπάθεια σύγκρισης των teammates, αλλά ακόμη πιο πολύ, κρύβει προσμονή για το πώς θα εξελιχθούν οι μάχες σε ζευγάρια όπως τα Alonso-Button ή Vettel-Raikkonen.

Πριν ξεκινήσει η ανάλυση των ζευγαριών, να θυμίσω εν τάχει πως τα Grands Prix που έχουν διεξαχθεί έως τώρα –και θα μας απασχολήσουν στο συγκεκριμένο άρθρο- είναι αυτά σε Αυστραλία, Μαλαισία, Κίνα, Μπαχρέιν, Ισπανία, Μονακό και Καναδά.

MERCEDES AMG F1 TEAM

f1can2015_jk1725824

 L.Hamilton Vs N.Rosberg
Βαθμοί  151 – 134 Εκτός
Κατατακτήριες  6 – 1
Τερματισμοί  5 – 1  Μονακό

 

  • Τα στατιστικά αφορούν μόνο τους δυο ομόσταυλους
  • Η στήλη “εκτός” περιέχει τους αγώνες όπου, για διάφορους λόγους, δεν επετράπη σύγκριση

Σε μια ακόμη σεζόν όπου η Mercedes δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικό αντίπαλο, οι Hamilton και Rosberg δεν παλεύουν μόνο για την πρωτοκαθεδρία στην ομάδα, αλλά για τις νίκες και τον τίτλο. Μέχρι τώρα ο πρωταθλητής συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από το ‘14, έχοντας διαλύσει τον Rosberg τόσο στους αγώνες, όσο και τις κατατακτήριες, τομέα στον οποίο πέρυσι ηττήθηκε.

SNE10306

Η W06 έχει βελτιωθεί αισθητά κι ως προς την αξιοπιστία και παρότι η Ferrari κατάφερε από το πουθενά να κερδίσει στη ζέστη της Μαλαισίας, το μόνο πρόβλημα που έχει υπάρξει, ήταν το ατυχές pit-stop του Hamilton στο Μονακό, για το οποίο ο Wolff επέρριψε μικρό μέρος των ευθυνών και στον πρωταθλητή.

Από εκεί και πέρα, ο Ham έχει αποφύγει τα λάθη και με 6 pole positions στο όνομά του, έχει βρεθεί συνολικά 0,9 του δευτερολέπτου μπροστά από τον Rosberg στα πρώτα 7 Grands Prix. Αντίθετα, ο Γερμανός δεν δείχνει τόσο σίγουρος για τον εαυτό του όσο το 2014, έχοντας ηττηθεί στα ίσια από την Ferrari του Raikkonen στο Μπαχρέιν.

Προβάδισμα: Lewis Hamilton – Με την Ferrari να είναι φέτος ταχύτερη, στον Rosberg δεν αρκούν μέτριοι αγώνες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που θα τον κρατήσει στο κυνήγι του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

SCUDERIA FERRARI

GP MALESIA F1/2015

 S.Vettel Vs K.Raikkonen
Βαθμοί  108 – 72 Εκτός
Κατατακτήριες  6 – 0  Καναδάς
Τερματισμοί  4 – 1  Αυστραλία, Καναδάς

 

Κάποιες ατυχίες και τα αρκετά λάθη του Kimi Raikkonen, έχουν φέρει τον νέο στην ομάδα Vettel, να έχει καθαρά το πάνω χέρι στην Scuderia. Ο Φινλανδός πήρε φέτος μονοθέσιο με τα χαρακτηριστικά που ζητούσε από το 2014, όμως δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει τον εαυτό του σε τέτοιο σημείο, ώστε να εκμεταλλευτεί το νέο καθεστώς ισότητας στην Ιταλική ομάδα.

Στην Μελβούρνη, οι επαφές στον πρώτο γύρο τραυμάτισαν την εμπρός πτέρυγα στο μονοθέσιό του και ένα λάθος της ομάδας στα pits τερμάτισε τον αγώνα του. Όμως, στις μεικτές συνθήκες των κατατακτηρίων της Μαλαισίας κόλλησε πίσω από τον Ericsson στο Q2, μένοντας 11ος, κάτι που τον έφερε ανάμεσα σε πολλά μονοθέσια για την εκκίνηση και τελικά η άλλη Sauber του Nasr τον ακούμπησε, οδηγώντας τον σε έναν ολόκληρο γύρο με κλαταρισμένο λάστιχο και πολύ χαμένο χρόνο.

GP CANADA F1/2015

Έπειτα από το ξέσπασμα στο Μπαχρέιν και τη δεύτερη θέση στο βάθρο, ένα σπάνιο πρόβλημα τον περιόρισε στην 7η θέση στις κατατακτήριες της Ισπανίας, αλλά στον αγώνα δεν εντυπωσίασε, κερδίζοντας μόλις δυο θέσεις, με διαφορετική χρησιμοποίηση των γομών της Pirelli. Οι κατατακτήριες στο Μονακό ήταν πάλι μέτριες, ενώ η επαφή με τον Ricciardo –φταίξιμο του Αυστραλού- τον περιόρισε στην έκτη θέση. Τέλος, ο Καναδάς έδειχνε πως θα ήταν η επιστροφή στο βάθρο για τον Kimi, όμως ένα ακόμη λάθος, για το οποίο έσπευσε να κατηγορήσει την ομάδα, τον άφησε τέταρτο.

Στον αντίποδα, ο Vettel έχει το απόλυτο στις κατατακτήριες, καταφέρνοντας και δυο δεύτερες θέσεις σε Μαλαισία και Μπαχρέιν. Εξαιρώντας τον Καναδά, όπου ένα θέμα με την MGU-H τον άφησε πολύ πίσω, ο Γερμανός δεν έχει εκκινήσει πίσω από την τέταρτη θέση. Στους αγώνες τώρα, η νίκη του στην Sepang αποτέλεσε όαση για τους tifosi και συνοδεύτηκε από μια δεύτερη θέση στο Μονακό, τρία ακόμη βάθρα, την αντεπίθεση στον Καναδά και μερικά, όμως, λάθη. Στον αγώνα του Μπαχρέιν, το ένα από τα δυο λάθη του Γερμανού τον οδήγησε σε απρογραμμάτιστο pit-stop για αλλαγή της εμπρός πτέρυγας, ρίχνοντάς τον τελικά πέμπτο.

Προβάδισμα: Sebastian Vettel – Ο Raikkonen χρειάζεται να βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή του, για να εμφανιστεί όπως αρμόζει σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ειδικά αν θέλει να μείνει στην ανακάμπτουσα ομάδα για έναν ακόμη χρόνο.

WILLIAMS MARTINI RACING

WW2Q9689

V.Bottas Vs F.Massa
Βαθμοί  57 – 47 Εκτός
Κατατακτήριες  2 – 3  Αυστραλία, Καναδάς
Τερματισμοί  2 – 1  Αυστραλία, Μπαχρέιν, Μονακό, Καναδάς

 

Οι μάχες των δυο πιλότων της Williams ξεκίνησαν στην Μαλαισία, αφού η μέση του Bottas τον έθεσε εκτός αγώνα στην Αυστραλία. Η αλήθεια είναι πως και οι δυο πιλότοι είναι καλοί στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, όμως, έχουν αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα. Στο Μπαχρέιν ο Maldonado τραυμάτισε το πίσω μέρος της FW37 του Massa, στον Καναδά ο Βραζιλιάνος είχε θέμα στις κατατακτήριες με την wastegate του κινητήρα (εκκινώντας 15ος), ενώ και στο Μονακό που τίποτα δεν δούλεψε σωστά για την ομάδα, είχε κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό, από επαφή στην πρώτη στροφή.

W79P9619

Ο Bottas ήταν εξαιρετικός σε Μπαχρέιν και Καναδά, κρατώντας πίσω του τις ταχύτερες Ferrari, και ανεβαίνοντας στο βάθρο στην δεύτερη περίπτωση. Ο Valtteri είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει ανέβει φέτος στο πόντιουμ, πέρα από εκείνους των Mercedes και Ferrari, και οι επιδώσεις του δεν περνάν απαρατήρητες από τις κορυφαίες ομάδες.

Στα 7 αυτά Grands Prix, οι Bottas και Massa είχαν δυο πεντακάθαρες μάχες. Η πρώτη στην Μαλαισία πήγε στον Φινλανδό, με ένα εξαιρετικό προσπέρασμα επί του teammate του στον προτελευταίο γύρο. Ενώ, η δεύτερη στην Κίνα πήγε στον Βραζιλιάνο, που έτρεχε με την παλιά πτέρυγα στον αγώνα, αφού είχε καταστρέψει στις ελεύθερες δοκιμές την καινούρια.

Προβάδισμα: Valtteri Bottas – Ο Massa παραδοσιακά βολεύεται καλύτερα στις πίστες που απαρτίζουν το δεύτερο μισό του προγράμματος. Οπότε, η συγκεκριμένη μάχη έχει δρόμο ακόμη μπροστά της.

RED BULL RACING

P-20150607-00637_News

 D.Ricciardo Vs D.Kvyat
Βαθμοί  35 – 19 Εκτός
Κατατακτήριες  4 – 2  Αυστραλία
Τερματισμοί  2 – 3  Αυστραλία, Κίνα

 

Ένα ενδιαφέρον ζευγάρι, το οποίο ταλανίζεται από δεκάδες προβλήματα. Ο Ricciardo κουβαλάει σαν «προίκα» την περσινή εξαιρετική σεζόν, ενώ δείχνει αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του. Ο Kvyat, από την πλευρά του, δεν ξεκίνησε καλά, αλλά καταφέρνει σιγά-σιγά να ισορροπήσει την κατάσταση.

P-20150510-00189_News

Εξαιτίας των προβλημάτων στην αξιοπιστία, το σκορ στους αγώνες εμφανίζεται πλασματικό σε σύγκριση με τους βαθμούς που έχει μαζέψει ο καθένας. Επιπρόσθετα και οι δυο πιλότοι δεν έχουν αποφύγει τα λάθη· ο επιθετικός Daniel στις μάχες του σε Μαλαισία- που τραυμάτισαν την εμπρός πτέρυγα- Κίνα και Μονακό, κι ο Ρώσος σε Μαλαισία -όπου ακούμπησε με τον Hulkenberg- και στον τελευταίο γύρο στην Ισπανία -έπεσε πάνω στον Sainz.

Ο Daniil δέχθηκε τα πυρά του Helmut Marko και πραγματικά βελτιώθηκε στους δυο τελευταίους αγώνες, όμως ο Ricciardo έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα συνολικά (2 έκτες και μια πέμπτη θέση) σε σχέση με τον Ρώσο (μια τέταρτη θέση).

Προβάδισμα: Daniel Ricciardo – Ο νεαρός Kvyat πρέπει να συνεχίσει να χτίζει πάνω στις βάσεις που έβαλε σε Μονακό και Καναδά, αλλιώς κινδυνεύει να δει τα ταλέντα της STR να του παίρνουν την θέση.

LOTUS F1 TEAM

grosjean

 R.Grosjean Vs P.Maldonado
Βαθμοί  17 – 6 Εκτός
Κατατακτήριες  4 – 1  Μπαχρέιν, Μονακό
Τερματισμοί  2 – 1  Αυστραλία, Μαλαισία, Ισπανία, Μονακό

 

Με τους αγώνες δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ζευγάρι, αφού, όπως και πέρυσι, τα προβλήματα είναι πολλά. Στις κατατακτήριες ο Grosjean έχει ξανά το πάνω χέρι, ενώ και στην κατάταξη έχει περισσότερους βαθμούς. Επειδή, όμως, η αξιοπιστία έχει παίξει εκεί το ρόλο της, μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικά τους δυο πιλότους.

Πως; Να δούμε τα προσωπικά τους λάθη. Οκ, ο “αιδεσιμότατος” δεν είναι φέτος το ίδιο εντυπωσιακός όσο άλλες χρονιές, αλλά έχει φροντίσει να διατηρήσει το όνομά του. Στην Μαλαισία πήρε ποινή επειδή ξεπέρασε το όριο ταχύτητας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην Κίνα έκανε λάθος στην είσοδο των pits, ενώ σπίναρε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Στο Μονακό κοπάνησε τον Massa, καταστρέφοντας τον αγώνα του Βραζιλιάνου, ενώ δέχθηκε άλλη μια ποινή, επειδή δεν σταμάτησε στη σωστή θέση στο grid.

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Qualifying Day - Montreal, Canada

Ο Romain δεν απέφυγε κι εκείνος τα λάθη, όπως πρόσφατα στον Καναδά στο ντουμπλάρισμα του Stevens, αλλά και στις κατατακτήριες της Μαλαισίας, κατά την έξοδό του από το pit-lane. Φρόντισε, όμως, με τις εμφανίσεις του σε Κίνα και Ισπανία -όπου τερμάτισε όγδοος παρά τα πολλά προβλήματα με το κιβώτιο- να καμουφλάρει τις αδυναμίες του.

Προβάδισμα: Romain Grosjean – Ο Maldonado θα πρέπει να ψάξει πολύ μέσα του για να αναπαράγει ταχύτατους και αλάνθαστους αγώνες, όπως εκείνος στην Ισπανία, που του χάρισε την μοναδική του νίκη μέχρι τώρα στην Formula 1. Διαφορετικά, θα του μείνει για πάντα η ρετσινιά του καμικάζι.

SAUBER F1 TEAM

JFG3105

F.Nasr Vs M.Ericsson
Βαθμοί  16 – 5 Εκτός
Κατατακτήριες  5 – 2
Τερματισμοί  5 – 1  Μπαχρέιν

 

Κοιτώντας την κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών, παρατηρείται μια τρομακτική ομοιογένεια. Όλα τα ζευγάρια των teammates πηγαίνουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία, εκτός από τους Grosjean-Maldonado και Nasr-Ericsson. Κι ενώ μπορώ να δεχθώ πως κάποιες ατυχίες έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό, σε μεγάλο βαθμό οι εμφανίσεις των πιλότων ξεκαθαρίζουν από μόνες τους την κατάσταση.

Στην Sauber, με εξαίρεση το κακό Σαββατοκύριακο του Nasr στον Καναδά και κάποια λάθη στην Μαλαισία, ο Βραζιλιάνος πρωτοεμφανιζόμενος δεν έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον pay-driver Ericsson. Η πέμπτη θέση στην Μελβούρνη, με το καθαρό προσπέρασμα επί του Sainz (χωρίς DRS), η ένατη στο Μονακό με την C34 να πέφτει διαρκώς σε απόδοση και το οδηγικό λάθος του Ericsson στην Μαλαισία, που τον έθεσε εκτός αγώνα, γέρνουν σαφέστατα την πλάστιγγα υπέρ του Felipe.

Προβάδισμα: Felipe Nasr – Ο Eriscsson «επέζησε» της μάχης των πιλότων που ήθελαν να βρεθούν στο κόκπιτ της Sauber για το 2015 και όσο οι Ελβετοί θα έχουν ανάγκη από χρήματα, δεν θα κουνηθεί από τη θέση του, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

FORCE INDIA F1 TEAM

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Sunday - Monte Carlo, Monaco

 S.Perez Vs N.Hulkenberg
Βαθμοί  11 – 10 Εκτός
Κατατακτήριες  2 – 5
Τερματισμοί  4 – 2  Κίνα

 

Στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος του 2014, ο Hulkenberg είχε εντυπωσιάσει μέσα σε μια πιο ανταγωνιστική Force India, όμως φέτος ο Perez έχει το προβάδισμα στους αρχικούς αγώνες. Με εξαίρεση τις δοκιμές βέβαια, όπου το 5-2 υπέρ του Γερμανού είναι αδιαμφισβήτητο, αν και στην Μελβούρνη η διαφορά τους ήταν στο 1 χιλιοστό(!), στο Μπαχρέιν στα 91 χιλιοστά και στην Ισπανία στα 77 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τις Κυριακές ο Perez έχει κερδίσει πόντους με τις εμφανίσεις του στο Μπαχρέιν (8ος) και ιδιαίτερα στο Μονακό (7ος), ενώ αντίστοιχα ο Hulkenberg σε Αυστραλία (7ος) και Καναδά (8ος). Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι ισορροπημένο και στον τομέα των λαθών, αφού μετράνε από δυο ο καθένας, έχοντας λάβει από μια ποινή 10 δευτερολέπτων, στο ίδιο μάλιστα Grand Prix, στην Μαλαισία.

Προβάδισμα: Sergio Perez – Οι ισορροπίες είναι λεπτές στα γκαράζ της Force India και ο ερχομός του b-spec μονοθεσίου, που όλοι ευελπιστούν πως θα είναι ταχύτερο, ίσως να δώσει την ευκαιρία σε έναν από τους δυο πιλότους να ξεχωρίσει.

SCUDERIA TORO ROSSO

Spanish F1 Grand Prix - Practice

C.Sainz Vs M.Verstappen
Βαθμοί  9 – 6 Εκτός
Κατατακτήριες  5 – 2
Τερματισμοί  2 – 2  Αυστραλία, Μπαχρέιν, Καναδάς

 

Στη μάχη των τσικό, ο Carlos Sainz είναι καλύτερος σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες σε σχέση με τον έφηβο Verstappen. Το σκορ των κατατακτηρίων μιλάει από μόνο του, με τους δυο πιλότους να κάνουν μερικά λάθη, αφού είναι πολύ άπειροι. Ο Sainz κόλλησε πίσω από τον Ericsson στην Μαλαισία, ακριβώς όπως και ο Raikkonen, με την STR10 να περνάει στο Q1 στα χέρια του Max, ενώ, βρέθηκε να εκκινεί από το pit-lane στο Μονακό, επειδή δεν σταμάτησε για ζύγισμα στο Q1. Στον αντίποδα, ο Verstappen είδε ένα κάρο ποινές να του καταστρέφουν δοκιμές και αγώνα στον Καναδά.

Στους 7 αυτούς αγώνες, ο Sainz έχει μπει 3 φορές στο Q1, αντί 2 του Max, ενώ έχει εκκινήσει και από την πέμπτη θέση στην Ισπανία, με τον Ολλανδό να έχει σαν καλύτερο πλασάρισμα στο grid την έκτη θέση. Στα Grands Prix το σκορ είναι στο 2-2, όμως ο Sainz έχει τερματίσει 4 φορές στην βαθμολογούμενη 10άδα, έναντι μόλις 1 του Max, αν και ο Ολλανδός είναι εκείνος που έχει τον καλύτερο τερματισμό (7ος). Πάντως και η αναρρίχηση του Carlos στο Μονακό, από το pit-lane στη δέκατη θέση, αξίζει αναφοράς.

F1 Grand Prix of China

Και περνάμε τώρα στα λάθη στους αγώνες. Το πρώτο ουσιαστικό ήρθε από τον Verstappen στην Μαλαισία, χάνοντας τον δρόμο του στην είσοδο των pits, για να ισοφαρίσει ο Carlos στην Κίνα με σπινάρισμα στην πρώτη στροφή, που τον έριξε τελευταίο. Η πρώτη ποινή ήρθε για τον Ισπανό στο Μπαχρέιν (5 δευτ.) επειδή καθυστέρησε να πάρει τη θέση του στο grid, ενώ, στον ίδιο αγώνα ο Max πλήγωσε την εμπρός του πτέρυγα στον πρώτο γύρο, σε μια επαφή με τον Maldonado, σαφώς περιορίζοντας τις πιθανότητές του για ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην Ισπανία είχαν μια σπάνια κόντρα μεταξύ τους, με τον Sainz να προσπερνά με τη βοήθεια του DRS, να επιβιώνει του καμικάζι Kvyat στο τέλος του αγώνα και να κατακτά μια νίκη ψυχολογίας επί του teammate του. Για τον Max η κατάσταση δεν καλυτέρεψε στο Μονακό, όπου έπεσε πάνω στον Grosjean, πήρε και ποινή για τον Καναδά, ενώ δεν αποδέχθηκε το λάθος του, κάτι που δεν άρεσε καθόλου σε κάποιες παλιοσειρές.

Προβάδισμα: Carlos Sainz – Ο Max Verstappen είχε υποσχεθεί πως θα γινόταν περισσότερος επιθετικός, μόλις θα εξοικειωνόταν καλύτερα με το μονοθέσιό του. Κι ενώ στην Κίνα οι κινήσεις του ήταν εξαιρετικές, στο Μονακό χάλασε λίγο την εικόνα του.

McLAREN HONDA

Jenson Button leads Fernando Alonso.

J.Button Vs F.Alonso
Βαθμοί  4 – 0 Εκτός
Κατατακτήριες  2 – 1
Τερματισμοί  0 – 1

 

Με τόσα πολλά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι δυο πρωταθλητές, πραγματικά δεν μπορώ να συγκρίνω τις επιδόσεις τους και να πω με σιγουριά πως ένας από τους δυο είναι καλύτερος του άλλου σε αυτούς τους πρώτους αγώνες. Σε ό,τι αφορά τα δοκιμαστικά, μόνο στην Μαλαισία και την Κίνα η μάχη ήταν καθαρή, με τον Button να αναφέρει πρόβλημα στα φρένα στην Ισπανία, κατατακτήριες στις οποίες έδωσα το προβάδισμα στον Alonso.

Οι αγώνες είναι ακόμη πιο πονεμένη ιστορία και το 0-1 έχει τις βάσεις του στo Grand Prix της Κίνας, όπου ο Button έκανε ένα σπάνιο λάθος στη μάχη του με τον Maldonado (πήρε και ποινή). Σε ό,τι αφορά τις εγκαταλείψεις τις Κυριακές, ο Alonso έχει το “προβάδισμα” με 4-3, ενώ στα θέματα των κατατακτηρίων, ο Button με 2-1.

Προβάδισμα: No Contest

MANOR MARUSSIA F1 TEAM

GP SPAGNA F1/2015

W.Stevens Vs R.Merhi
Βαθμοί  0 – 0 Εκτός
Κατατακτήριες  4 – 1  Αυστραλία, Μαλαισία
Τερματισμοί  3 – 1  Αυστραλία, Μαλαισία, Καναδάς

 

Η μάχη των ουραγών ξεκίνησε με τον Will Stevens να έχει ξεκάθαρα το πλεονέκτημα. Πράγμα φυσιολογικό δεδομένης της διαφοράς εμπειρίας μεταξύ των πιλότων, αφού η Manor, και κατ’ επέκταση ο Merhi, έχασαν τις χειμερινές δοκιμές και τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Έτσι, οι διαφορές των 0,751-1,009-0,838 δευτερολέπτων στις κατατακτήριες σε Κίνα-Μπαχρέιν-Ισπανία μπορούν να θεωρηθούν φυσιολογικές.

Μάλιστα, ο Merhi τόνισε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το βάρος του και το set-up του μονοθεσίου, που τον έπληξε ιδιαίτερα στους αγώνες. Μόλις άρχισε σιγά-σιγά να λύνει τα θέματα, πλησίασε τον Stevens το Σάββατο στο Μονακό και τον ξεπέρασε στις δοκιμές του Καναδά. Ενώ και στον αγώνα στο πριγκιπάτο ήταν καλύτερος, με τους δυο να έχουν μια εξαιρετική μάχη στο Μόντρεαλ, πριν ο Grosjean πέσει πάνω στην εμπρός πτέρυγα του Will.

Προβάδισμα: Will Stevens – Το εάν ο Merhi θα συνεχίσει με την ομάδα, εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Ελπίζω όμως να παραμείνει, γιατί η μεταξύ τους μάχη μόλις τώρα άρχισε να ζεσταίνεται.

[Photo Copyrights: Respective teams]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...