Vettel: Δεν βρήκα ρυθμό και απογοήτευσα την ομάδα

Σχετικά άρθρα

GP BAHRAIN F1/2015

Ο αγώνας του Μπαχρέιν σημαδεύτηκε από αρκετά λάθη για τον Sebastian Vettel. Η Ferrari SF15-T έδειξε ξανά πως είναι το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα, με τον Raikkonen να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα του ανταγωνισμού και να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση. Από την άλλη, ο τετράκις πρωταθλητής έκανε λάθος στη μάχη του με τον Rosberg, πληγώνοντας την εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου και περιορίζοντας σημαντικά τις τύχες του στον αγώνα.

Πίεζα πολύ δυνατά και έκανα κάποια λάθη. Αυτός δεν ήταν ο τέλειος αγώνας. Δεν κατάφερα να βρω ρυθμό και έχασα θέσεις όταν ήταν σημαντικό να μην τις χάσω για τον υπόλοιπο αγώνα. Άνοιξα τη γραμμή μου στην τελευταία στροφή και κατέστρεψα και την μπροστινή πτέρυγα. Ένιωσα σαν να είχα λιγότερη κάθετη δύναμη μπροστά και αποφάσισα να μπω στα pit, που ήταν η σωστή επιλογή.

Νιώθω σαν να απογοήτευσα λίγο την ομάδα. Ο Kimi απέδειξε πως η δεύτερη θέση είναι πιθανή και έκανε έναν καλό αγώνα. Θα ήταν δύσκολο να πιάσω εγώ τον Nico και να τον προσπεράσω, καθότι ήμασταν και οι δύο με τα ίδια ελαστικά.

GP BAHRAIN F1/2015

Έπειτα από το απρογραμμάτιστο τρίτο pit-stop, ο Vettel κόλλησε πίσω από την Williams του Valtteri Bottas, τερματίζοντας τελικά πέμπτος τον αγώνα. Ο Γερμανός κατάφερνε να μπει σε ζώνη DRS, όμως η κακή έξοδος από τις στροφές, δεν του επέτρεψε να πλησιάσει όσο θα ήθελε για να επιτεθεί.

Σε γενικές γραμμές, σήμερα δυσκολευόμουν λίγο με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Στις εξόδους των στροφών είναι που θέλεις να κολλήσει (το πίσω μέρος) και ήμουν πολύ ευάλωτος ως προς τον Nico, που είχε καλύτερη έξοδο σε σύγκριση με μένα.

Στη συνέχεια δεν ήμουν πολύ καλός στο να πάρω καλή έξοδο σε σύγκριση με τον Valtteri. Όταν βρισκόμουν στο DRS ήταν πάντα πολύ αργά για να κάνω κάτι. Εκείνος έκανε καλή δουλειά όταν αμυνόταν, χωρίς να κάνει λάθος, ενώ εγώ δεν μπορούσα να βρεθώ αρκετά κοντά για να κάνω κάτι.

Είχαμε ένα πολύ καλό τριήμερο. Προφανώς, ο στόχος είναι να πιάσουμε την Mercedes. Φαίνεται πως ήμαστε η ομάδα ακριβώς πίσω της, αλλά όταν λέω πίσω της, υπάρχει ακόμα μια σεβαστή διαφορά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να βελτιώσουμε, και αυτός είναι ο στόχος μου.

ΠηγήBBC Sport
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...