Haas F1: Δεν θα είμαστε η μικρή ομάδα της Ferrari

Σχετικά άρθρα

WRI2_00004424-116jpg

Η νέα είσοδος για το πρωτάθλημα Formula 1 του 2016, έρχεται από τις Η.Π.Α. και ακούει στο όνομα Haas F1 Team. Με την ομάδα του Gene Haas έχουμε ασχοληθεί αρκετά κατά το παρελθόν και ο προσωπικός μου ενδοιασμός, για το κατά πόσο μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα να πετύχει στο σπορ και να κυνηγήσει την κορυφή, εντοπίζεται στο γεγονός πως ο Haas θα έχει πολύ στενή σχέση συνεργασίας με την Ferrari. Από την Scuderia θα προμηθεύεται κινητήρες και κιβώτιο, αλλά και αρκετά κομμάτια του μονοθεσίου.

Και μπορεί η ομάδα να ξεκίνησε συνεργασία με την Dallara, όμως ο Haas έχει τονίσει στο παρελθόν πως σκοπεύει να αγοράσει από τους συνεργάτες του όσο το δυνατόν περισσότερα έτοιμα εξαρτήματα μπορεί, για το πρώτο του μονοθέσιο. Επομένως, είναι λογικό να ακούγονται κάποιες φωνές για Β-ομάδα της Ferrari. Όμως ο επικεφαλής της Haas F1, Günther Steiner, απορρίπτει ξεκάθαρα κάτι τέτοιο.

Δεν καταλαβαίνω το νόημα της λέξης “Β-ομάδα”. Κάποιοι το αποκαλούν και “Junior Team”.

Για εμάς (η Ferrari) είναι ένας καλός εταίρος που μπορεί να μας βοηθήσει να μπούμε στην Formula 1. Δεν μιλάμε μαζί τους για πράγματα όπως η επιλογή των οδηγών. Δεν υφίσταται κανένα σχέδιο για καμία “Β-ομάδα”, η οποία θα υπάρχει για να κάνουν ό,τι θέλουν (από την Ferrari).

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των οδηγών, που απασχολεί πυκνά-συχνά τον Αμερικανικό τύπο, η ομάδα θα ήθελε έναν γηγενή πιλότο τουλάχιστον για την μια θέση. Όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο για την πρώτη χρονιά, αφού δεν υπάρχουν ταλαντούχοι Αμερικανοί πιλότοι με εμπειρία στην Formula 1.

Η ομάδα είναι νέα, τα πάντα είναι νέα και αν εξακολουθείς να θες να πετάξεις στην εξίσωση και νέους οδηγούς, τότε εάν έχουμε ένα πρόβλημα, δεν θα ξέρουμε πού βρίσκεται το λάθος. Σκοπεύουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και θέλουμε στις κατατακτήριες να βρισκόμαστε κοντά στο μέσο του grid, κάπου ανάμεσα στην 12η και 14η θέση.

[Photo Copyrights: Pan Images]

ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr