Η Tesla έχασε 154,2 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, ο Elon Musk θέλει την Apple στον κλάδο του αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

elon musk

Η Tesla ανακοίνωσε χθες πως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους είχε ζημιές ύψους 154,2 εκατ. δολαρίων. Η Καλιφορνέζικη εταιρία είχε έσοδα 1,1 δις δολάρια, περισσότερα από όσα υπολόγιζαν οι αναλυτές, κατασκευάζοντας 11.160 Model S τους τρεις πρώτους μήνες του 2015, παραδίδοντας 10.045 αυτοκίνητα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως το Model X, με τον Musk να το χαρακτηρίζει ως μακράν το καλύτερο SUV, θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του στα τέλη του τρίτου τριμήνου του έτους.

tesla model x

Ο Elon Musk είπε πως οι ζημιές οφείλονται στις επενδύσεις που κάνει η Tesla τη περίοδο αυτή και αναμένει να παραδώσει περίπου 55.000 αυτοκίνητα μέσα στο 2015, με το νούμερο να αυξάνεται και άλλο όταν βγει στην αγορά το Model 3, που αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2016, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα τέλη του 2017.

Σχετικά με το battery swap, ο Musk είπε πως δεν υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα Powerwall και Powerpack, για τα οποία υπάρχουν ήδη 38.000 προ-παραγγελίες. Σε ότι αφορά τη μετοχή της, αυτή τους τελευταίους 12 μήνες έχει παρουσιάσει αύξηση 11% και χθες έκλεισε στα 230,43 δολάρια. Τέλος ο Musk απαντώντας σε ερώτηση για το πως βλέπει την “πιθανή εισβολή” της Apple στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, απάντησε πως ελπίζει η Apple να μπει σε αυτόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...