Δεν είναι καλή ιδέα το κλατάρισμα ελαστικού σε τροχόσπιτο

Σχετικά άρθρα

Motorhome crash

Δε μου έχει συμβεί ποτέ να κλατάρει ένα από τα ελαστικά του αυτοκινήτου ενώ βρίσκονται σε κίνηση. Και δε θέλω να μου συμβεί, διότι δεν ξέρω ποια ακριβώς θα είναι η αντίδραση του αυτοκινήτου και φυσικά η δική μου (αν μπορώ να κάνω κάτι), αλλά είμαι σίγουρος πως είναι αρκετά επικίνδυνο να διαλυθεί εντελώς ένα ελαστικό ενώ κινείσαι με αρκετή ταχύτητα.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όσο το βάρος του οχήματος αυξάνεται, διότι η κινητική ενέργεια είναι μεγαλύτερη, άρα το να μηδενιστεί η ταχύτητα είναι δυσκολότερο. Αυτό μπορούμε να καταλάβουμε στο παρακάτω video, από το περιστατικό που συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Interstate 10, στη Louisiana, όταν ένα τροχόσπιτο, που μετέφερε μαζί του ένα Dodge pickup, είδε το εμπρός δεξί του ελαστικό να σκάει.

Το βαρύ όχημα κινήθηκε αμέσως προς το αντίθετο ρεύμα, ωστόσο τα προστατευτικά που υπήρχαν στα αριστερά του δρόμου κράτησαν τον συνδυασμό οχημάτων αρκετά μακριά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Στο όχημα βρισκόταν ένας 69χρονος με τη μαζί μ’ έναν συνεπιβάτη, οι οποίοι είναι μόνο ελαφρά τραυματισμένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=70WPOaWZQZI

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...
Autoblog.gr