Νέο διοργανωτή για το Ιταλικό Grand Prix θέλει ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

monz-2012

Η πίστα της Monza είναι μια από τις πιο ιστορικές στο καλεντάρι του πρωταθλήματος της Formula 1. Πρόκειται για το ναό της ταχύτητας και την έδρα των οπαδών της Ferrari, οι οποίοι δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα σε κάθε Grand Prix. Παράλληλα, και οι οδηγοί τονίζουν τη σημασία της, επισημαίνοντας την ανάγκη να παραμείνει στην F1.

Όμως, ο Bernie Ecclestone έχει άλλα σχέδια και όπως έδειξε με το Γερμανικό Grand Prix, δεν διστάζει να κόψει παραδοσιακά σιρκουί και αγορές από το πρόγραμμα. Έτσι, μετά τις τελευταίες άκαρπες συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της Ιταλικής πίστας, ο Ecclestone θέλει να αναλάβουν νέοι διοργανωτές, που θα δεχτούν να πληρώσουν τα ποσά που ζητάει.

Η παράδοση έλεγε πως οι πίστες στην Ευρώπη πλήρωναν για να φιλοξενήσουν την F1, αλλά τώρα δεν θέλουν να πληρώσουν. Έτσι, εκείνοι είναι που δεν θέλουν να σεβαστούν την παράδοση. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένας νέος διοργανωτής στην Ιταλία, που να θέλει να αναλάβει το Ιταλικό Grand Prix.

Το γεγονός είναι ότι οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να είναι σε πλεονεκτική θέση, έναντι εκείνων εκτός Ευρώπης, όσον αφορά το πόσο κοστίζει για να φιλοξενήσεις την F1. Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να εμπλακεί, αλλά τα νούμερα αυτά δεν θα πέσουν πιο κάτω. Αυτό το έχω καταστήσει σαφές.

Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί προχώρησαν σε μείωση των εισιτηρίων, για να γίνει οικονομικά προσιτή η F1 στις οικογένειες. Αυτό το μέτρο έδειξε να λειτουργεί και με το παραπάνω, αφού μόλις το 5 τοις εκατό των εισιτηρίων έχει μείνει αδιάθετο, παρότι άνοιξαν νέες θέσεις θέασης στις στροφές Club και Becketts. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πίστας του Silverstone, Patrick Allen, περιμένει ρεκόρ προσέλευσης θεατών στον φετινό αγώνα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr