H Audi δίνει όλο το βάρος της στα SUV

Σχετικά άρθρα

O CEO της Audi, Rupert Stadler δήλωσε πως η εταιρία του ρίχνει πλέον το μεγαλύτερο βάρος της ώστε να βγάλει στην αγορά περισσότερα SUV. Ο Stadler σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως το Prologue Avant concept δεν θα περάσει στη παραγωγή, μιας και δεν υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση που θα δικαιολογεί τη παραγωγή του A8 Avant. Αρνητικός ήταν και στη προοπτική κατασκευής ενός minivan.

Αντ’αυτού, η εταιρία με τους τέσσερις κύκλους, επικεντρώνεται στο Q1 το οποίο θα παρουσιαστεί το 2016, με τον Stadler να τονίζει πως όπως έχουν δείξει έρευνες, οι πελάτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να αγοράσουν ένα crossover παρά ένα minivan. Η Audi υπολογίζει ότι σε 5-10 χρόνια, το 50% των πωλήσεων της θα οφείλεται στα SUVs, ετοιμάζοντας παράλληλα το Q8 για το 2019 αλλά και ένα ηλεκτρικό SUV για το 2018.

Σε ότι αφορά το TT offroad concept, ακόμη δεν έχει πάρει το πράσινο φως ώστε να περάσει στη παραγωγή, αλλά αν αυτό συμβεί, θα ονομαστεί TTQ, θα βασίζεται στην δεύτερη γενιά της MQB πλατφόρμας, έτσι δεν πρέπει να το περιμένουμε μετά το 2020. Τέλος, ο Stadler άφησε να εννοηθεί πως ίσως η Audi προσθέσει περισσότερες Sportback εκδόσεις των μοντέλων της, μιας και οι πωλήσεις τους πηγαίνουν πολύ καλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...