Ferrari: Τα ελαστικά θα είναι το κλειδί για να πιέσουμε την Mercedes

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2015

Όπως αποκάλυψε ο Paul Hembery, οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στο Red Bull Ring το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τις στρατηγικές των ομάδων. Πολλοί βαθμοί Κελσίου στο οδόστρωμα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε δυο pit-stop, ενώ σε άλλη περίπτωση θα δούμε μια και μοναδική στάση από τους οδηγούς.

Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους την μαλακή (κίτρινο χρώμα) και την πολύ μαλακή γόμα (κόκκινο χρώμα), με τον μηχανικό αγώνα του Sebastian Vettel, Riccardo Adami, να θεωρεί τη σωστή χρήση τους ως το κλειδί για να πιέσουν οι κόκκινοι τις Mercedes των Hamilton και Rosberg.

Η αυστριακή πίστα είναι πολύ μικρή και είναι δύσκολο να προσπεράσεις εκεί, γι ‘αυτό θα έχουμε ως στόχο τη μέγιστη απόδοση στις κατατακτήριες.

Κάποιος μπορεί επίσης να προσπαθήσει να θέσει τους ανταγωνιστές του υπό πίεση μέσω της στρατηγικής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δύο γόμες, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να εστιάσει σε αυτή την πτυχή κατά τη διάρκεια των μεγάλων stint, στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

Επιπλέον, το πρόγραμμα ανάπτυξης μας για το μονοθέσιο βρίσκεται σε εξέλιξη, διότι θέλουμε να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά της SF15-T, το συντομότερο δυνατό. Έχουμε προγραμματίσει αναβαθμίσεις για αυτόν τον αγώνα, αλλά και για άλλους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

W79P3013

Σοβαρός αντίπαλος της Scuderia στην πίστα της Αυστρίας, θέλει να είναι η Williams. Η ομάδα του Grove κατέκτησε πέρυσι στο συγκεκριμένο GP την pole position με τον Massa -μοναδική pole που δεν πήγε στις Mercedes το ’14- και ο Βραζιλιάνος θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να πιέσει τους κόκκινους, βασιζόμενος στα όσα είδε από το Ιταλικό power unit στον Καναδά, αλλά και στις αναβαθμίσεις που θα έρθουν για την FW37.

Κοιτάζοντας τις αναβαθμίσεις (της Ferrari) και την διαφορά (από την Mercedes) στον κινητήρα, αυτή εξακολουθεί να είναι παρόμοια με πριν, και νομίζω πως αυτό δείχνει ότι μπορούμε ακόμα να αγωνιστούμε στο μπροστινό μέρος (του grid).

Νομίζω ότι η ομάδα προχωράει σε μια καλή γραμμή. Είναι μια σημαντική στιγμή για μας, καθώς έχουμε μια πίστα που μας βολεύει στην Αυστρία, με κάποιες αναβαθμίσεις (στο μονοθέσιο). Έτσι, νομίζω ότι είναι μια σημαντική στιγμή για εμάς, ώστε να ασκήσουμε πίεση στη Ferrari.

Δεν ξέρω πότε η Mercedes θα φέρει κάποιες αναβαθμίσεις στον κινητήρα, ίσως όταν το κάνει αυτό να μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί στον συγκεκριμένο τομέα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr