Η BMW φέρεται να εξελίσσει ένα 4-θέσιο μοντέλο με κατανάλωση μόλις 0,4 λίτρων/100 χλμ

Σχετικά άρθρα

BMW ultra-fuel efficient model

Με την Volkswagen να κυκλοφορεί το XL1, και να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει το αυτοκίνητο με την μικρότερη κατανάλωση και τους χαμηλότερους ρύπους δε θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση η BMW.

Τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι οι βαυαροί εξελίσσουν ένα εξαιρετικά αποδοτικό αυτοκίνητο με κατανάλωση μόλις 0,4 λίτρων/100 χλμ. Λέγεται ότι θα είναι 4-θέσιο, θα κάνει εκτενή χρήση CFRP (carbon fiber reinforced plastic) κρατώντας το βάρος κάτω από τα 1.200 κιλά, έχοντας παράλληλα ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό σώμα.

Ακριβείς πληροφορίες δεν υπάρχουν, αλλά φέρεται ότι το μοντέλο θα είναι κατά βάση ηλεκτρικό και θα έχει έναν 2-κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα παίζει το ρόλο της γεννήτριας και της φόρτισης των μπαταριών για την λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στο i3 REx.

Το μοντέλο προφανώς δεν θα έχει ως προταιρεότητα τις επιδόσεις, αλλά η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τουλάχιστον τα 180 χλμ/ώρα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν βγει ποτέ στην παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...