Ο CEO της Jaguar λέει πως οι άνθρωποι δεν θέλουν σήμερα ηλεκτρικά μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Ralf Speth

Η Jaguar Land Rover το έχει δηλώσει πως δεν βιάζεται να βγάλει στην αγορά υβριδικά αυτοκίνητα με τον CEO της, Ralf Speth, να δηλώνει πως το αγοραστικό κοινό δεν είναι ενθουσιασμένο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του σήμερα, χαρακτηρίζοντας τα, πολύ βαριά, ακριβά και με μικρή αυτονομία.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Jaguar Land Rover λέει όχι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αναζητά μια ολιστική προσέγγιση, με την περίοδο αυτά να επενδύουν σημαντικά ποσά ώστε να βγάλουν ανταγωνιστικά υβριδικά σύνολα στο μέλλον. Η Jaguar Land Rover ετοιμάζει νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που θα τις κοστίσει 150 εκατ. λίρες (€207,3 εκατ.) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2017. Ο Speth επισήμανε πως η επόμενη γενιά των μπαταριών θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερο βάρος και λιγότερο κόστος. Όταν συμβεί αυτό, η JLR θα είναι εκεί ώστε να αγκαλιάσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, η Jaguar θέλει να αναπτύξει υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Υβριδικές εκδόσεις θα έχουν σχεδόν όλα τα μοντέλα της Jaguar, ενώ αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αποκτήσουν σίγουρα η XE και η F-Pace, το επικείμενο SUV της, με τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν αυτονομία κοντά στα 480 χιλιόμετρα. Το αν υπάρξει ηλεκτρική έκδοση της XF, είναι για την ώρα άγνωστο, αλλά είναι βέβαιο πως ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover δεν θα υπάρξει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα