445941

Στη μεγάλη λίστα με τ’ αυτοκίνητα που έχει οδηγήσει ο Jay Leno, είναι λογικό να υπάρχουν οχήματα από πολλές κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα το Nissan GT-R LM Nismo. Ωστόσο, ο Αμερικανός παρουσιαστής και petrolhead έχει καταστήσει σαφές ότι προτιμά να δείχνει στον κόσμο αυτοκίνητα από το παρελθόν, διότι αυτά δεν είναι και τόσο γνωστά στους περισσότερους από εμάς.

63 ολόκληρα χρόνια πίσω μάς γυρνά αυτή την εβδομάδα, καθώς οδηγεί και μας δίνει λεπτομέρειες για την εξαιρετικά σπάνια Chrysler Imperial. Είναι πραγματικά σπάνια, διότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε μόλις τρία κομμάτια. Ήταν προορισμένη για πολύ ειδική χρήση, ας το πούμε ως αυτοκίνητο παρέλασης, ενώ ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Dwight D. Eisenhower, και ο αντιπρόεδρος, Richard Nixon, ήταν τα δύο διασημότερα άτομα που βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα.

Είναι πάντα ανοιχτό και μάλιστα έχει μικρόφωνο, ώστε το πλήθος να μπορεί ν’ ακούσει τα VIP πρόσωπα που βρισκόταν μέσα. Στο εμπρός μέρος βρίσκεται ένας V8 HEMI κινητήρας 5,4 λίτρων, ενώ αξίζει να πούμε πως το εσωτερικό είναι διαφορετικό, καθώς η εταιρεία το ανανέωσε το 1955, προκειμένου να δείχνει πιο σύγχρονο, πάντα για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.