Ο Whitmarsh προειδοποιεί για καταστροφή της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Martin Whitmarsh

Η Formula 1 άλλαξε πορεία από την περσινή σεζόν, καθώς οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να γίνει πιο οικονομική και «πράσινη», προς το όφελος των αυτοκινήτων παραγωγής. Αυτό έχει βρει αντίθετη την πλειοψηφία των οπαδών, οι οποίοι ζητούν κατά κύριο λόγο την επαναφορά των ατμοσφαιρικών μοτέρ, αλλά και μεγαλύτερη ελευθερία της εξέλιξης σε όλους τους τομείς.

Πολλοί έχουν χτυπήσει το καμπανάκι για την κατεύθυνση που ακολουθεί το άθλημα, κι ένας από αυτούς είναι τώρα ο Martin Whitmarsh. Ο πρώην επί κεφαλής και Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing αποχώρησε από την ομάδα τον Ιανουάριο του 2014, πληρώνοντας, ουσιαστικά το κάκιστο 2013 για την ομάδα του Woking. Ο Βρετανός είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος της Ben Ainslie Racing, που συμμετέχει στο British America’s Cup, γνωστό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊκών αγώνων, και δηλώνει δυσαρεστημένος με τα όσα συμβαίνουν στη Formula 1, ενώ τονίζει ότι το άθλημα πρέπει να προσαρμόζεται στις εποχές.

Αγαπώ τη Formula 1 και τη McLaren· ήμουν εκεί για 25 χρόνια και είμαι λυπημένος γι’ αυτό. Μένω όσο πιο μακριά μπορώ και προσπαθώ να μην σχολιάζω, όμως είμαι λυπημένος για ό,τι συμβαίνει στο άθλημα. Νομίζω ότι η Formula 1 θα καταστραφεί προτού αλλάξει σημαντικά, κατά τη γνώμη μου. Θα το κάνει τελικά, αλλά λυπάμαι να τη βλέπω να έχει αυτή την πορεία.

Αν κοιτάξετε τον κύκλο, το άθλημα είναι όπως πριν από 30 χρόνια, μετά υπήρξε η μεγάλη έκρηξη ανάπτυξης των εταιρειών καπνού και την εποχή των αυτοκινητοβιομηχανιών, όταν κάποια στιγμή είχαμε 7 από τις 9 μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων. Και στη συνέχεια όλα τελείωσαν με την οικονομική κρίση και διαφοροποιημένο, αλλά πρέπει να το αναγνωρίζουμε, ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, κάτι που είναι δύσκολο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...