Τα ταχύτερα μονοθέσια μπορεί να κάνουν κακό στην F1, υποστηρίζει ο Massa

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Για μια πολύ μεγάλη αλλαγή προετοιμάζεται σιγά-σιγά η Formula 1, μιας και υπάρχει η αρχική συμφωνία που κάνει λόγο για σημαντικά ταχύτερα μονοθέσια από το 2017, ωστόσο οι αλλαγές που είχες διαβάσει είναι δεν είναι σίγουρο πως θα υλοποιηθούν, διότι θα πρέπει να επικυρωθούν, εν μέσω αμφιβολιών για επιστροφή των ανεφοδιασμών. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέο Strategy Group κι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι κανονισμοί για τη μεθεπόμενη σεζόν.

Μπορεί το άκουσμα και μόνο των ταχύτερων μονοθεσίων να χαροποίησε τους οπαδούς, ωστόσο ο Felipe Massa εμφανίζεται επιφυλακτικός για κάτι τέτοιο. Όπως εξηγεί ο οδηγός της Williams, τα ταχύτερα μονοθέσια με περισσότερη κάθετη δύναμη μπορεί να μειώσουν τα προσπεράσματα, κι επιπλέον τονίζει πως πρέπει να υπάρξουν εξυπνότεροι κανονισμοί για τη βελτίωση του θεάματος.

Κατανοώ ότι είναι ενδιαφέρον να κάνεις πιο γρήγορα τα μονοθέσια. Αλλά, αν κάνεις τα μονοθέσια 5 ή 6 δευτερόλεπτα ταχύτερα στον γύρο, θα έχεις λιγότερα προσπεράσματα απ’ ό,τι τώρα, κάτι που θα κάνει τον κόσμο να παραπονιέται. Επίσης, θέλουμε κάτι όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι για να βοηθηθούμε, αλλά και κάτι για όλο το 3ήμερο.

Οι αλλαγές πρέπει να είναι έξυπνες, όχι απλώς να προσθέτεις κάθετη δύναμη στα μονοθέσια. Καθώς το μονοθέσιο θα γίνεται ταχύτερο, θα φρενάρουμε ακόμα πιο αργά, έτσι ίσως τα προσπεράσματα να είναι πιο δύσκολα. Και ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ενώ οι αλλαγές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τη γνώμη του κόσμου. Το να έχεις ένα μονοθέσιο κατά 3 δευτερόλεπτο ταχύτερο, δεν φαίνεται στην τηλεόραση, συνεπώς πρέπει να υπάρξουν έξυπνες αλλαγές για τη βελτίωση του θεάματος.

F1

Ένας τομέας που «πονά» η Formula 1 είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού το άθλημα είναι αρκετά αποκομμένο από τους οπαδούς του. Κάτι τέτοιο μπορεί ν’ ακούγεται περίεργο για τις σημερινές εποχές, και ο 34χρονος θεωρεί ότι αυτό πρέπει ν’ αλλάξει, ενώ δεν πιστεύει ότι το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα πρέπει να γίνει πιο επικίνδυνο, όπως λένε οι Niki Lauda και Kimi Raikkonen.

Παρακολουθώ NBA και τους ακολουθώ στο Instagram. Είναι τρομερό πώς αυτό βοηθά τον ανταγωνισμό. Αν δεις ένα παιχνίδι, το Instagram δίνει τόσες πολλές πληροφορίες στον κόσμο. Αυτό το χρειαζόμαστε κι εδώ. Πρέπει να δούμε και να καταλάβουμε τι κάνει ο κόσμος στα άλλα πρωταθλήματα, και να προσπαθήσουμε ν’ αντιγράψουμε πράγματα για το καλό του κόσμου.

Οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν ανταγωνισμό, μάχες και προσπεράσματα, και νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αλλά, όταν ακούω ότι ο Kimi και ο Niki Lauda λένε πώς το άθλημα πρέπει να γίνει πιο επικίνδυνο, δε συμφωνώ. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι καλύτερο και πιο έξυπνο. Θα πρέπει να γίνει περισσότερη μελέτη πάνω σε αυτό, όχι απλώς να γίνονται αλλαγές. Στη Formula 1 γίνονται πολλές αλλαγές, αλλά, κάποιες φορές, οι αλλαγές δεν αλλάζουν τίποτα.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...