Κολακευμένος ο Ricciardo από το ενδιαφέρον της Ferrari, δεν αποκλείει αποχώρηση από τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Daniel Ricciardo

Τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε πάνω του πέρυσι ο Daniel Ricciardo. Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του 2014, κερδίζοντας τον Sebastian Vettel, ενώ αυτό που προκάλεσε επίσης έκπληξη ήταν η διατήρηση της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του. Φέτος, ο Αυστραλός δεν μπορεί να παλέψει για βάθρα και νίκες, διότι η ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου του είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Παρ’ όλα αυτά, ο 25χρονος ανήκει σ’ έναν από τους οδηγούς που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και μάλιστα υπάρχει από κάποιους σύνδεση με τη Ferrari. Το «χαμογελαστό παιδί» είναι ενήμερος για τις φήμες αυτές, δηλώνοντας πως δεν μπορεί παρά να είναι κολακευμένος, αλλά βασικός του στόχος είναι η μέγιστη δυνατή απόδοση στους αγώνες.

Δε θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες. Κατ’ αρχάς, δεν μιλώ για τα συμβόλαια ή οτιδήποτε τέτοιο. Αυτό που θέλω είναι να κερδίσω. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση φέτος εξαιτίας αυτού. Δεν είμαστε σε θέση να κερδίσουμε και, σαν οδηγός, αυτό είναι το μόνο που θέλω, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, όταν ακόμα είμαι νέος και πεινασμένος, και νιώθω ότι έχω πολλές δυνατότητες.

Όσο για τα συμβόλαια, δεν είναι εύκολο να πω «ναι, θα πάω στη Ferrari και τελείωσε». Υπάρχουν κάποια πράγματα και τώρα δε φαίνεται πως μπορώ να φύγω. Αλλά, την ίδια στιγμή, αισθάνομαι ότι η Red Bull μπορεί να κάνει μια αλλαγή για την επόμενη σεζόν και να πάμε μπροστά.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε ικανούς ανθρώπους στην ομάδα. Νομίζω ότι ακόμα έχουμε τα συστατικά για να το κάνουμε. Για να επιστρέψω στη σύνδεση με τη Ferrari, είναι καλό να με αναγνωρίζει μια ομάδα σαν κι αυτή, έτσι θα το πάρω ως κολακεία και θα δούμε τι θα συμβεί.

Vettel Ricciardo

Η θέση του Ricciardo είναι τέτοια που δεν του δίνει μεγάλη ελευθερία λόγου, αλλά είμαι σίγουρος πως ο νεαρός θα προτιμούσε να οδηγεί το κόκκινο μονοθέσιο. Όπως και να ‘χει, ο ίδιος δεν μπορεί ν’ αποκλείσει κάποια ενδεχόμενη αποχώρηση από το Milton Keynes, αλλά αυτό το θεωρεί απίθανο στην παρούσα φάση.

Πιθανότατα, τίποτα δε θα απέκλεια, επειδή δεν έχω εμπειρία με τα συμβόλαια. Δεν είμαι εδώ και καιρό στη Formula 1. Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα μπορούν ν’ αλλάξουν· όλα μπορούν ν’ αλλάξουν. Ο Dietrich είπε, επίσης, κάποια πράγματα στον Τύπο, και ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να γίνει.

Φέτος, έχει δοκιμαστεί η προσωπικότητά μου. Ποτέ δε μου άρεσε να χάνω. Όταν ήμουν παιδί, είχα μάχες με τους καλύτερους μου φίλους, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδι ή κάτι αντίστοιχο. Αλλά, βαθιά μέσα μου είναι ο ανταγωνισμός και θέλω να κερδίσω, και ν’ αποδείξω πως ό,τι έγινε πέρυσι, δυνάμωσε τη φωτιά. Η καριέρα μου είχε μεγάλη άνοδο και φέτος έχει σταθεροποιηθεί, πράγμα που αποδέχομαι.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...