Αυτή δεν είναι μία Jaguar C-Type σαν τις άλλες…

Σχετικά άρθρα

454747

Αυτή είναι μία Jaguar C-Type Works Lightweight του 1953. Η δεύτερη εκ των τριών που παρήχθησαν συνολικά. Αυτή που τερμάτισε 4η στις 24 ώρες του Le Mans το 1953. Μία από τις τελευταίες C-Type που κατασκευάστηκαν. Μία πάρα πολύ ξεχωριστή Jaguar που πρωταγωνιστεί στο τελευταίο video του Petrolicious αλλά θα πρωταγωνιστήσει και στην επερχόμενη δημοπρασία της RM Auctions στο Monterey στα μέσα του Αυγούστου.

Η Jaguar C-Type είχε ήδη κερδίσει τις 24 ώρες του Le Mans, την πρώτη χρονιά που παρουσιάστηκε, το 1951 αλλά η επόμενη χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Γι’ αυτό και επειδή η Mercedes-Benz είχε παρουσιάσει το 1952 την 300SL, το 1953 η Jaguar έτρεξε στο Le Mans με την C-Type Works Lightweight. Ο κινητήρας ήταν ο ίδιος 3.4 λίτρων straight-six αλλά χάρη στα καρμπυρατέρ της Weber, απέδιδε 220 άλογα. Το βάρος, είχε μειωθεί χάρη στο ελαφρύ ρεζερβουάρ, το λεπτότερο ατσάλι σε κάποια σημεία του chassis και τον ελαφρύτερο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Τέλος, η C-Type Lightweight, ήταν το πρώτο αγωνιστικό του Le Mans που φόρεσε 4 δισκόφρενα! Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Το 1-2-4 στον αγώνα με την νικητήρια C-Type, να είναι η πρώτη που κέρδισε το Le Mans με μέση ωριαία ταχύτητα της τάξης των 170 km/h… η πρώτη που ξεπέρασε τα 100 μίλια ανά ώρα!

Βέβαια, η συγκεκριμένη, ήταν αυτή που τερμάτισε 4η αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Αυτό που για κάποιους έχει σημασία, είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια, η συγκεκριμένη C-Type Works Lightweight βρίσκεται στην αγορά. Όπως είπαμε, θα δημοπρατηθεί από την RM Auctions στις 13-15 Αυγούστου και εκτιμάται πως θα πουληθεί έναντι 9 με 11 εκατ. δολαρίων.

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα