Έλληνας εμπνεύστηκε έναν επαναστατικό κινητήρα που τον γλυκοκοιτάζει και η Ferrari

Σχετικά άρθρα

savakis
Ο κ. Σάββας Σαββάκης (αριστερά) παραλαμβάνει το χρηματικό έπαθλο από τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου της Pfizer Hellas

Ο Σάββας Σαββάκης είχε μια ιδέα. Να δημιουργήσει ένα επαναστατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα επιτρέπει την παραγωγή της ίδιας ισχύος με πολύ μικρότερο βάρος και όγκο, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση. Ουτοπική σαν σκέψη, αλλά Σάββας ήταν τόσο σίγουρος για την ιδέα του, όπου και αφού παραιτήθηκε από την πολυεθνική εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αφοσιώθηκε στην έρευνά του. Η πατέντα της εφεύρεσης έχει ήδη κατοχυρωθεί σε 14 χώρες, με την Ferrari και το φημισμένο πανεπιστήμιο MIT, να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμβάλλουν στην κατασκευή του πρωτότυπου του κινητήρα.

Η επιχειρηματική ιδέα του Σάββα Σαββάκη, που απευθύνεται σε μια αγορά εκατοντάδων δισ. ευρώ, ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη στο εκπαιδευτικό προγράμμα “Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη” που υλοποιείται από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)”. Ο κ. Σαββάκης πήρε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ το οποίο προσέφερε η εταιρεία Pfizer Hellas.

Στην εκδήλωση, συνολικά οκτώ συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέπτυξαν τις επιχειρηματικές τους οι οποίες, εκτός από τον τομέα της Μηχανικής, αφορούν στην Εκπαίδευση, την Ιατρική, τις Μεταφορές, τον Πολιτισμό, αλλά και καταναλωτικά αγαθά. Τα επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση σε πενταμελή επιστημονική επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Οικονομικής των Επιχειρήσεων και των Αγορών ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτη Αλεξάκη. Την υψηλότερη βαθμολογία -43,20 με άριστα το 50- συγκέντρωσε ο κ. Σάββας Σαββάκης, ο οποίος και ανακηρύχθηκε νικητής του χρηματικού επάθλου. Ο κ. Σαββάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε:

Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμα ήμουν ένα άτομο με μια πατέντα. Τώρα μαζί με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου είμαστε όλοι μια ομάδα. Τα 3.000 ευρώ δεν είναι τίποτα μπροστά στα οφέλη που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα.

Τη σημασία του προγράμματος τόνισε και ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, κάνοντας λόγο για “μια αναγεννητική υπενθύμιση ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα του ανήσυχου πνεύματος“.

Ο Σάββας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται τυχερός αφού μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον και σε ένα κλάδο, όπως αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας, που έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση, εκείνος βρίσκεται μια ανάσα πριν από την υπογραφή ενός “χρυσού” συμβολαίου που θα αφορά τη δραστηριοποίηση σε μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

[Ευχαριστώ για το tip, Σάκη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr