Η FIA αποσύρει το νούμερο 17, ως φόρο τιμής στον Bianchi

Σχετικά άρθρα

Jules Bianchi

Μία από τις πολλές αλλαγές στην περσινή σεζόν της Formula 1 υποχρέωνε τους οδηγούς να επιλέξουν ένα σταθερό νούμερο για την καριέρα τους. Ο Jules Bianchi είχε επιλέξει το 17, καθώς το 7, το 27 και το 77 καπαρώθηκαν από άλλους οδηγούς που είχαν προτεραιότητα στην επιλογή. Μετά από τον θάνατό του, το νούμερο 17 θα έμενε κανονικά ελεύθερο, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δε θα συμβεί.

Η FIA αποφάσισε πως το νούμερο του Γάλλου οδηγού δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλον, καθώς αποσύρεται ως φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Bianchi. Σε ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει:

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της Federation Internationale de l’Automobile (FIA) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός 17 θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Formula 1, προς τιμήν του Jules Bianchi. Δεδομένου ότι οι αριθμοί έχουν επιλεγεί από τον κάθε οδηγό, η FIA πιστεύει ότι είναι σωστό να αποσυρθεί το νούμερο 17 του Jules Bianchi. Σαν αποτέλεσμα, ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να πλέον να χρησιμοποιηθεί για ένα μονοθέσιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...