Η Pirelli εξετάζει τη δημιουργία μιας πάρα πολύ μαλακής γόμας

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2015

Η κατάσταση γύρω από τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών στην Formula 1, είναι ρευστή. Κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις συνεχείς δηλώσεις των υπευθύνων των Pirelli και Michelin, αλλά κι από τις διαρκείς ιδέες που ρίχνουν οι δυο φίρμες στο τραπέζι, για διάφορες αλλαγές που θα βοηθήσουν το σπορ.

Αυτή τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο η Pirelli, η οποία εξετάζει τη δημιουργία μιας νέας, πέμπτης γόμας. Πρόκειται για την πάρα πολύ μαλακή γόμα (super-super soft), η οποία θα χρησιμοποιείται κυρίως στα σιρκουί πόλης και θα λύνει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί φέτος με τις θερμοκρασίες των ελαστικών στις κατατακτήριες. Ο Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής της φίρμας, δήλωσε για την ιδέα αυτή:

Ακόμη ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε κάποιες ιδέες και να αντιμετωπίσουμε, ασφαλώς, τα πιο σκληρά ελαστικά, που έχουν ανάγκη από τροποποίηση. Αλλά, να εισάγουμε και ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πραγματικά σιρκουί δρόμου. Ίσως, για τέσσερις πίστες -τον Καναδά, το Μονακό, την Σιγκαπούρη για παράδειγμα- όπου χρειάζεσαι ένα πολύ μαλακότερο ελαστικό από αυτό που έχουμε σήμερα, με την πολύ μαλακή γόμα.

Ecclestone Hembery

Την απόφαση για τον προμηθευτή ελαστικών θα την πάρει ο Bernie Ecclestone, με τον Christian Horner να φοβάται πως αυτή θα εξαρτηθεί από το ποια εταιρεία θα προσφέρει τα περισσότερα οφέλη στην FOM. Ο Hembery αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, συνεχίζοντας με την ανάλυσή του για την φετινή εικόνα της Pirelli και τις συντηρητικές επιλογές της.

Πρέπει να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι, και λίγο έκπληκτοι, με κάποια από τα αποτελέσματα που είχαμε. Είχαμε τέτοιους περιορισμούς σχετικά με τις δοκιμές, ή καθόλου δοκιμές, και θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι θα είχαμε λιγότερο blistering (φουσκάλιασμα) και λιγότερη αποκόλληση πέλματος, κάτι που έχουμε σίγουρα πετύχει.

Εκ των υστέρων, πιθανώς να ήμασταν λίγο συντηρητικοί σε μερικές από τις επιλογές μας, οπότε δεν πετύχαμε απόλυτα τον στόχο που μας ζητήθηκε, που είναι οι αγώνες με δύο ή τρία pit-stop. Κι αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε να αντιμετωπίσουμε για την επόμενη σεζόν.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr