1992-11

Σε όλους μας αρέσουν οι επιθετικοί οδηγοί, που έχουν το μυαλό τους στα προσπεράσματα και μπορούν να φανταστούν απίστευτους τρόπους για να τα πραγματοποιήσουν. Όμως, εξίσου σημαντική, αλλά και εντυπωσιακή, μπορεί να είναι και η άμυνα. Σίγουρα, τις περισσότερες φορές δεν είναι το ίδιο επιτυχημένη με την επίθεση, αφού κάποιος λόγος θα υπάρχει για να πλησιάσει ένας πιλότος τον προπορευόμενο του. Υπήρξαν όμως περιπτώσεις, που ο αμυνόμενος αντιστάθηκε στην πίεση, χαρίζοντας μας εκπληκτικές στιγμές.

Αρκετοί θα πουν, και όχι άδικα, πως με την εισαγωγή του DRS η άμυνα τείνει να εξελιχθεί σε «χαμένη τέχνη». Όντως, στη σύγχρονη Formula 1 είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει ένας πιο αργός συνδυασμός τη θέση του, αφού το κινητό πίσω πτερύγιο μπορεί να χαρίσει από 10 km/h διαφοράς, μέχρι και 20 ή 25 ανάλογα με την πίστα. Πάραυτα, ακόμη και τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε δει μια-δυο επιτυχημένες προσπάθειες.

Στη συνέχεια θα θυμηθούμε μέσα από βίντεο μερικές εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες, κάποιες επιτυχημένες και κάποιες άλλες όχι. Προφανώς, αποτελούν προσωπική μου επιλογή. Οπότε, αν διαφωνείς με κάποια από αυτές ή πιστεύεις πως ξέχασα κάποια άλλη, έχεις τα σχόλια στη διάθεσή σου για να ξεκινήσουμε διάλογο και να εμπλουτίσεις το άρθρο.