H Bugatti teasάρει την Chiron

Σχετικά άρθρα

chiron

Η Bugatti έδωσε ένα η ίδια το πρώτο teaser video από το νέο hypercar που ετοιμάζει και εμείς το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με το όνομα Chiron. Στο teaser η Bugatti λέει πως ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά γι’αυτή και μην περιμένεις να δεις ούτε ένα πλάνο της Chiron, αλλά εσύ ήδη έχεις δει το μπροστά μέρος της, μέρες τώρα.

Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Veyron, ενδεχομένως θα κάνει την εμφάνισή του σήμερα στο Pebble Beach, εκεί όπου η Bugatti θα το παρουσιάσει σε πιθανούς πελάτες. Να θυμίσω ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο αντικαταστάτης της Veyron θα κινείται από έναν W16, 8-λιτρο κινητήρα που θα βασίζεται στον υπάρχον αλλά θα εφοδιαστεί με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου και πιθανώς, e-turbos – αν όχι όλα, 2 από τα 4. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως για πρώτη φορά, θα υπάρξει υβριδικό σύστημα.

Αυτός, θα συνδυάζεται με 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring. Και τα δύο, απολύτως απαραίτητα, αφού οι φήμες κάνουν λόγο για ιπποδύναμη της τάξης των 1.500 ίππων και αντίστοιχη ροπή. Έτσι, από πλευράς επιδόσεις η Chiron πιστεύεται ότι θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2 δευτ., χρόνος περίπου μισό δευτ. ταχύτερος από την Veyron SS WRE, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να αυξάνεται από τα 415 χλμ/ώρα στα 463 χλμ/ώρα. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση που προέκυψε από τις δηλώσεις του Martin Winterkorn. Ο Winterkorn είχε δηλώσει ότι “θα υπάρξει για πρώτη φορά μία έκδοση επιδόσεων με υβριδικό σύστημα” και η απορία μου ήταν αν θα υπάρξουν δύο όμοιες μηχανικά εκδόσεις με διαφορετικές ρυθμίσεις –μία GT για παράδειγμα και μία σκληροπυρηνική– ή δύο εκδόσεις με διαφορετικά μηχανικά.

Να σημειωθεί πως ενώ ο αντικαταστάτης της Veyron θα βασίζεται σε μία ανανεωμένη έκδοση της ανθρακονημάτινης πλατφόρμας που ήδη υπάρχει, το 92% των εξαρτημάτων της θα είναι νέα ή τροποποιημένα ώστε να αυξηθεί η ακαμψία και να μειωθεί το βάρος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...