Ο Ricciardo αναγκάστηκε να αλλάξει προσέγγιση για το ’15, αφού αρχικά στόχευε στον τίτλο

Σχετικά άρθρα

P-20150725-00258_News

Το 2014 ο Daniel Ricciardo ήταν ο μόνος πιλότος που κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία των Mercedes, κατακτώντας 3 νίκες, τις πρώτες της καριέρας του. Για την φετινή σεζόν η Renault είχε δώσει μεγάλες υποσχέσεις, όμως η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική για τον Energy F1-2015 και, κατ’ επέκταση, την Red Bull και τον Ricciardo. Ο Αυστραλός είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά για να παλέψει για τον τίτλο, οπότε αναγκάστηκε να αλλάξει προσέγγιση μετά τους πρώτους αγώνες.

Δεν είναι εύκολο για να είμαι ειλικρινής. Μπήκα στη σεζόν όντας σε υψηλό σημείο από πέρυσι και ήμουν πραγματικά έτοιμος να αγωνιστώ για τον τίτλο. Νοητικά ήμουν προετοιμασμένος γι ‘αυτό. Ακόμα και μετά από τους αρχικούς αγώνες, σκεφτόμουν πως: “Θα είμαστε εντάξει, θα φτάσουμε εκεί, θα φτάσουμε εκεί”.

Πριν από την Ουγγαρία, δεν βελτιωνόταν στην πραγματικότητα η κατάσταση, και σίγουρα έγω έπρεπε να προσαρμοστώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να προσαρμόσω αυτό που κάνω πίσω από το τιμόνι, αλλά την όλη προσέγγιση.

P-20150726-00498_News

Βρίσκοντας το ίδιο κίνητρο, ενώ ξέρεις ότι μπορείς να φτάσεις μόνο μέχρι την έκτη θέση ή κάτι τέτοιο, απλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα παραμείνεις συγκεντρωμένος. Προφανώς έχω ακόμα πολύ ισχυρά κίνητρα για να αγωνίζομαι, αλλά αυτό που επισημαίνεται (από την κατάσταση) είναι πως όταν αγωνίζεσαι για νίκες, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις κίνητρα.

Προφανώς υπήρξαν μερικές φορές φέτος που απογοητεύτηκα. Μερικές φορές μπορώ να γίνω κάπως συναισθηματικός. Οπότε πρέπει να πάω πίσω στα βασικά και απλά να βεβαιωθώ ότι κάνω ό,τι πρέπει να κάνω. Πρέπει να εξακολουθείς να επικεντρώνεσαι στα ίδια πράγματα. Ακόμη κι αν το αυτοκίνητο είναι ικανό για την έκτη θέση, τότε πρέπει βεβαιωθώ ότι θα είμαι τουλάχιστον έκτος.

Μιλώντας για απογοητεύσεις, ο Ricciardo θα πρέπει να είναι έτοιμος για μερικές ακόμη στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον Helmut Marko, και το χρονοδιάγραμμα της Renault, ο Αυστραλός οδηγός οδεύει ολοταχώς προς δυο ποινές για αλλαγή κινητήρα, με την πρώτη να έρχεται πιθανότατα στην Monza.

P-20150327-00225_News

Είναι απογοητευτικό, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε. Με τον Daniel είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να αλλάξουμε δύο φορές τον κινητήρα, πράγμα που σημαίνει 10 θέσεις πιο πίσω. Το πιο πιθανό είναι η πρώτη (αλλαγή) να είναι στην Monza. Είναι δυστυχώς μια σεζόν που δεν είχαμε ποτέ παλιότερα.

Το Hungaroring δεν ήταν μια πίστα δύναμης (από τον κινητήρα), αλλά οι αναβαθμίσεις που φέρνουμε δουλεύουνε, οπότε ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο συγκροτημένο και οι οδηγοί του έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Αλλά θα είναι πολύ διαφορετικά σε Monza και Spa. Χρειαζόμαστε βροχή στο Spa για να είμαστε οπουδήποτε κοντά στην κορυφή. Με αυτό το έλλειμμα σε ιπποδύναμη, είναι απλά αδύνατο.

[Πηγές: Autosport, Motorsport.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα