Giorgos Printezis Nissan GT-R (2)

Την Spotmechanic την δοκιμάσαμε μόνοι μας και γράψαμε την άποψή μας για αυτή, αφού θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μια πραγματικά καλή υπηρεσία που αξίζει προβολής. Δε μπορούσαμε να φανταστούμε όμως τι θα γινόταν στη συνέχεια…

Ένα πρωί χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν τα παλικάρια της Spotmechanic: “Μάντεψε που πάμε τώρα” μου είπαν “πάμε να κάνουμε έλεγχο στο Nissan GT-R του Γιώργου Πρίντεζη και κάτι μου λέει ότι δε πρέπει να το χάσεις… Πάρε camera και ξεκίνα”. Τη συνέχεια τη φαντάζεσαι, και αν δε τη φαντάζεσαι, απλά διάβασε παρακάτω…

1Δεν χρειάζεται συστάσεις

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν χρειάζεται συστάσεις! Είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς μας με πάμπολλες διακρίσεις με την Εθνική μας ομάδα και τον Ολυμπιακό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο! Respect! Για το Nissan GT-R, τι να πούμε; Ένα από τα αγαπημένα μας! Ιδιαίτερος χαρακτήρας, επιθετικό look, V6 κινητήρας 3,8 λίτρων, 480 άλογα μαμά, απλά κορυφαίο! Βέβαια το συγκεκριμένο GT-R πέρα από το ότι ανήκει στον παραπάνω κύριο έχει μερικές ιδιαιτερότητες για τις οποίες θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

Ήταν Τετάρτη πρωί και το ραντεβού του Γιώργου Πρίντεζη με την Spotmechanic ήταν στις 10:30, έξω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Εμείς φτάσαμε λίγο πιο νωρίς και ο Γιώργος ήταν στην ώρα του, χαμογελαστός αλλά και λίγο βιαστικός μιας και η προπόνησή του με την Εθνική ομάδα άρχιζε περίπου στις 12:00. Ο ενθουσιασμός ήταν μας μεγάλος, τόσο για το ότι μιλάμε με τον Γιώργο Πρίντεζη όσο και για το ότι έχουμε μπροστά μας ένα Nissan GT-R 800 περίπου ίππων όπως μας είπε. Και όπως και να το κάνεις, δυστυχώς ή ευτυχώς, το πάθος μας για το αυτοκίνητο είναι λιιιιιγο μεγαλύτερο από αυτό για το μπάσκετ (sorry Γιώργο, σου είπαμε ψέματα… petrolheads είμαστε…)

Η αλήθεια είναι ότι συνέντευξη δε το λες αυτό που κάναμε, αφού ήταν τελείως ανεπίσημο και εντελώς απρογραμμάτιστο. Η κουβέντα κύλισε πολύ ομαλά και ο Γιώργος ήταν ευδιάθετος και φιλικός.

2Η κουβέντα μας

Autoblog: Γιώργο, το πήρες μεταχειρισμένο ή καινούργιο;
Πρίντεζης: Μεταχειρισμένο αλλά σαν καινούργιο. Είχε μόλις 4.000 χλμ όταν το αγόρασα.

Autoblog: Και πόσο καιρό το έχεις;
Πρίντεζης: Περίπου 3 χρόνια και δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου

Autoblog: Βλέπω ότι έχεις αλλάξει χρώμα, μοιάζει με Nismo, έχεις κάνει κάποια μηχανική μετατροπή;
Πρίντεζης: Το «μαμήσιο» χρώμα είναι λευκό και έχω βάλει αυτοκόλλητο βινυλίου γκρι ματ. Κατά τα άλλα, ναι, έχω κάνει κάποιες μετατροπές, το έχω φτάσει περίπου 800 άλογα.

Autoblog: Και έχεις κάποιον δικό σου μηχανικό ή το πας σε αντιπροσωπεία;
Πρίντεζης: Μόνο στην Nissan! Δεν το έχει ακουμπήσει άλλος το αμάξι και ότι extra φοράει είναι παραγγελία από την Ιαπωνία.

Giorgos Printezis Nissan GT-R (4)

Autoblog: Και με την Spotmechanic;
Πρίντεζης: Η Spotmechanic δεν κάνει αλλαγές, μόνο ελέγχει. Πέρα από αυτό, γνωρίζω προσωπικά κάποιους από την ομάδα, τους εμπιστεύομαι και τους είχα ζητήσει από την αρχή να κάνουν έλεγχο στο Nissan. Θυμάμαι ένας από τους ιδιοκτήτες, ήξερε πάρα πολλά για τα GT-R. Επίσης παρακολουθώ την σελίδα τους στο Facebook και όσο περνάει ο καιρός μου κάνουν όλο και μεγαλύτερη εντύπωση.

Autoblog: Είδαμε μερικούς συμπαίκτες σου με επίσης γρήγορα αυτοκίνητα. Έχετε κάνει κανα ανοιγματάκι;
Πρίντεζης: Τους ρίχνω ένα αμάξι (γέλια). Για να είμαστε σοβαροί, όχι δεν τα έχουμε «βάλει» και ούτε πρόκειται. Θα ήθελα όμως να βρω λίγο χρόνο να έβαζα το δικό μου σε πίστα. Σίγουρα θα το κάνω κάποια στιγμή.

Autoblog: Ωραίος, δικός μας είσαι. Σου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα όσο καιρό το έχεις;
Πρίντεζης: Τίποτα ιδιαίτερο. Όπως είπα όλα τα service και οι εργασίες γίνονται στην Nissan και μόνο, και δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν το χρησιμοποιώ και καθημερινά.

Giorgos Printezis Nissan GT-R (13)

Και ενώ τα λέγαμε με το Γιώργο, ο Αντώνης, ο μηχανικός της Spotmechanic που είχε ξεκινήσει να ελέγχει το αυτοκίνητο ρωτάει:

Spotmechanic: Είπες για 800 άλογα πριν, θες να μου πεις τι έχεις βελτιώσει ώστε να τα σημειώσω;
και με την απάντηση του Γιώργου πέσαμε στα πατώματα…
Πρίντεζης: Έχεις χρόνο;…

Αφού τελείωσε με την καταγραφή ο μηχανικός άρχισε τον έλεγχο… “Όλα καλά” μας λέει ο Αντώνης περίπου μία ώρα μετά, ακολουθώντας την διαδικασία της Spotmechanic. “Να κάνουμε και ένα test drive;” ρωτάει και ένα χαμόγελο σκάει στα χείλη του! Δυστυχώς, δεν το οδήγησε μιας και ο Γιώργος προτίμησε να τον πάει ο ίδιος μια βόλτα, όπως και εμάς. Ο ήχος άψογος, ανοίγματα φοβερά και κράτημα “τρένο“. Πραγματικά μας έκανε μεγάλη εντύπωση και πλέον θέλουμε και εμείς να το δούμε σε μια πίστα μιας και οι ταχύτητες που καταφέραμε να αναπτύξουμε μέσα στο OAKA ήταν πολύ μικρές για να καταλάβεις το μεγαλείο που κρύβεται κάτω από αυτό το καπό!

Giorgos Printezis Nissan GT-R (7)

Autoblog: Τι περίμενες να δεις από τον έλεγχο αυτό;
Πρίντεζης: Για να λέμε την αλήθεια δεν περίμενα να βρουν κάτι μιας και ξέρω ακριβώς την κατάσταση του αυτοκινήτου. Η διαδικασία πάντως με άφησε άφωνο! Κάνουν πολύ καλή δουλειά, ο έλεγχος είναι πολύ λεπτομερής και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι ράμπες που είχαν μαζί τους.

Autoblog: Δηλαδή αν αποφάσιζες να πάρεις τώρα μεταχειρισμένο θα τους καλούσες;
Πρίντεζης: Φυσικά! Ειδικά αν ήταν να αγοράσω ένα πιο συμβατικό αυτοκίνητο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Αν έπαιρνα ξανά ένα τέτοιου τύπου αυτοκίνητο όμως, θα έκανα και έναν έλεγχο στην αντιπροσωπεία, εφόσον το αμάξι έβγαινε καλό από τη Spotmechanic.

3Ώρα να πηγαίνουμε

Η ώρα είχα πάει 11:30 και ο Γιώργος έπρεπε να φύγει, και πήραμε κι εμείς το δρόμο της επιστροφής, όπως και ο μηχανικός της Spotmechanic, που έπρεπε να πάει στο επόμενο ραντεβού του πριν επιστρέψει για να ετοιμάσει το report του ελέγχου στο αυτοκίνητο του Γιώργου (παραπάνω η σύνοψη). Δε ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά εμείς περάσαμε υπέροχα εκείνο το πρωί. Γι’ αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον Γιώργο Πρίντεζη για το χρόνο του, όσο και τη Spotmechanic για την ευκαιρία που μας έδωσε.