Ερευνητές βρήκαν τρόπο να ζεστάνουν τους επιβάτες αυτοκινήτων ακόμα πιο αποδοτικά

Σχετικά άρθρα

1423283479654481993

Νανοσωλήνες άνθρακα! Το επόμενο βήμα, μετά τα ανθρακονήματα. Μπορεί να απέχουμε αρκετά χρόνια από τη ευρεία χρήση νανοσωλήνων άνθρακα αλλά οι ερευνητές στο Fraunhofer Institute for Manufacturing, Engineering and Automation στη Γερμανία, βρήκαν τρόπο να τις χρησιμοποιήσουν για να ζεστάνουν τους επιβάτες αυτοκινήτων.

Θα μου πεις πού ήταν το πρόβλημα και τι ακριβώς έλυσαν οι ερευνητές! Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα ηλεκτρικά ενός αυτοκινήτου, αντλούν ενέργεια από την μπαταρία. Και όταν αυτή η μπαταρία είναι παράλληλα και το “ρεζερβουάρ” του οχήματος –βλ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα- τότε η αυτονομία μειώνεται. Οι ερευνητές εξέλιξαν υπέρλεπτα “καλοριφέρ” που “δημιουργούνται” με  την εφαρμογή ενός πολύ λεπτού στρώματος νανοσωλήνων άνθρακα σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση τους όμως, οι ερευνητές σχεδίασαν τα πάνελ έτσι ώστε να είναι αόρατα ενσωματωμένα στα πάνελ του αμαξώματος και να “περικυκλώνουν” τους επιβάτες.

Εκτός του ότι αυτή η λύση καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια, τα πρωτότυπα αυτά “καλοριφέρ” αυξάνουν και μειώνουν την θερμοκρασία τους κατά βούληση που σημαίνει ότι όταν ο ιδιοκτήτης μπει στο αυτοκίνητο του ένα παγωμένο πρωινό του χειμώνα, δεν είναι αναγκασμένος να υπομένει το κρύο έως ότου ζεσταθεί ο κινητήρας!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...