Η Williams ίσως δεν χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Mercedes

Σχετικά άρθρα

pat-symonds-williams_3349670

Όπως ξέρεις, η Mercedes αποφάσισε να ξοδέψει και τα 7 “κλειδιά” που είχε διαθέσιμα, σε μια και μοναδική αναβάθμιση του κινητήρα της, στον αγώνα της Monza. Ο Lewis Hamilton κατάφερε να κερδίσει άνετα το Grand Prix, ενώ όταν του ζητήθηκε να ανεβάσει ρυθμό, μέσα σε 6 γύρους κέρδισε σχεδόν 4 δευτερόλεπτα από τον Sebastian Vettel. Αυτός ο ρυθμός της αναβαθμισμένης W06, αλλά και η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία κινούνταν, τρόμαξε τον Christian Horner.

Από την άλλη, ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds, παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει αν η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον αναβαθμισμένο κινητήρα, ο οποίος λέγεται ότι έχει επιπλέον 40 άλογα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Symonds είναι δύσπιστος όσον αφορά την τοποθέτηση της νέας μονάδας πριν γίνει πλήρως κατανοητή από την ομάδα, με τον ίδιο να εξακολουθεί να έχει πίστη στις προδιαγραφές που χρησιμοποιούν επί του παρόντος στη Williams, καθώς ο καινούριος φάνηκε στη πλάτη του Nico Rosberg να έχει προβλήματα αξιοπιστίας.
Χαρακτηριστικά ο Βρετανός μηχανικός δήλωσε:

Είναι σαφές ότι υπάρχει κάποια ανάλυση κινδύνου που πρέπει να κάνουν για να ξέρουμε αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη νέα μονάδα ισχύος ή όχι. Νομίζω ότι είμαστε απίστευτα ικανοποιημένοι με  ότι έχουμε, έχουμε την καλύτερη μονάδα στη Formula 1 και η Mercedes μας επιτρέψει να τη χρησιμοποιήσουμε πολύ, πολύ επιθετικά. Έτσι, πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ αξιόπιστη και πολύ ισχυρή μονάδα και ότι είναι πολύ καλή για εμάς. Είμαστε ανταγωνιστικοί άνθρωποι και θέλουμε πάντα το επόμενο καλύτερο πράγμα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να καθοδηγηθούμε από την εργοστασιακή ομάδα για το πως θα συνεχίσουμε, θυμηθείτε ότι έχουν κάνει μόνο ένα αγώνα με ένα αυτοκίνητο με αυτή τη μονάδα ισχύος και θα υπάρξει πολύ επιθεώρηση.

Και συνέχισε λέγοντας:

Όμως, αυτό που είναι πραγματικά είναι καλό να δούμε, είναι ότι δεν αναπαύονται στις δάφνες τους, είναι η κυρίαρχη μονάδα ισχύος, και παρόλα αυτά εξακολουθούν να πιέζουν πολύ σκληρά για το 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα