1433203519766418319

Ο Αμερικανός Alexander Rossi θα κάνει το ντεμπούτο του, σε επίσημο αγώνα, στο Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ο Rossi, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα του GP2, θα αντικαταστήσει στην Manor τον Roberto Merhi, σε 5 από τους 7 εναπομείναντες αγώνες, κι αυτό επειδή τα GP Ρωσίας και Άμπου Ντάμπι συμπίπτουν με τις υποχρεώσεις του στο GP2.

Ο Rossi είναι 23ων ετών και διαθέτει εμπειρία από Formula 1, αφού από το 2012 έως το 2014 οδήγησε σε 4 περιόδους ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής, για λογαριασμό της Caterham. Τότε, μεταπήδησε στην Marussia, φτάνοντας πολύ κοντά στο να οδηγήσει στον αγώνα του Spa, προτού ο Max Chilton βρει τα απαιτούμενα χρήματα για να παραμείνει στο κόκπιτ του μονοθεσίου.

Η Manor βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Mercedes για το 2016, ώστε να αποτελέσει την ομάδα δορυφόρο των πρωταθλητών, ενώ δεν θα παρουσιάσει φέτος νέο μονοθέσιο, εξοικονομώντας χρήματα. Και, προφανώς, στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει και ο ερχομός του Rossi, που θα τρέξει προσφέροντας το κατάλληλο αντίτιμο.