BMW_ConnectedDrive_logo

Η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW μας κάλεσε για να μας εξηγήσει τις νέες εντυπωσιακές τεχνολογίες που εφοδιάζονται πλέον όλα τα μοντέλα της βαυαρέζικης φίρμας. Σε μια εκδήλωση που έγινε στο κέντρο εκπαίδευσης της BMW στον Ασπρόπυργο, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε έπειτα από ένα εκτενές σεμινάριο από τους καταρτισμένους τεχνικούς τι εστί ConnectedDrive και τι άλλες άκρως χρήσιμες υπηρεσίες προσφέρουν τα μοντέλα της εταιρίας, και όσα έχουν παραχθεί από τον Ιούλιο και μετά για τα συμβατικά, και από τον Αύγουστο και μετά για τα Χ μοντέλα.

Στην “ομπρέλα” του ConnectedDrive, η BMW προσφέρει τα συστήματα και τις υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη και πιο άνετη, καθώς για παράδειγμα σε αυτό ανήκει από το Head Up Display και το ενεργό Cruise Control μέχρι και τις διάφορες εφαρμογές που είτε είναι εγκατεστημένες, είτε μπορείς να κατεβάσεις. Κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, καθώς με την καθολική “εισβολή” των smartphones στην προσωπική μας ζωή, όλα τείνουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Emergency_Call

Εν συνεχεία, μάθαμε για την κλήση έκτακτης ανάγκης, που θα γίνει υποχρεωτικό στα νέα αυτοκίνητα από το 2018, αλλά η γερμανική εταιρία εξοπλίζει από σήμερα τα αυτοκίνητα της.

Αυτό προσφέρεται χωρίς χρέωση στον βασικό εξοπλισμό όλων των BMW και BMW i, και μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, όπως ένα τρακάρισμα. Η κλήση βασίζεται σε μια προεγκατεστημένη μονάδα κινητής τηλεφωνίας (τύπου κάρτας SIM), απ’όπου πραγματοποιείται η σύνδεση με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112), καλώντας το ελληνικό κέντρο τη στιγμή που το αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα και οι αισθητήρες σύγκρουσης ενεργοποιήσουν τους αερόσακους ή τους προεταντήρες των ζωνών ασφαλείας.

Εκτός της αυτόματης λειτουργίας της, η κλήση μπορεί να γίνει και χειροκίνητα, από τον διακόπτη που βρίσκεται τοποθετημένος στη πλαφονιέρα του αυτοκινήτου, δίνοντας λύση σε περίπτωση που κάποιος άλλος χρειάζεται βοήθεια και δεν μπορεί να ειδοποιήσει.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση μας, σειρά είχαν τα BMW Teleservices. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν πολλές ομοιότητες με την κλήση έκτακτης ανάγκης, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η μεταφορά δεδομένων σχετίζεται αποκλειστικά με την κατάσταση-συντήρηση του αυτοκινήτου, με όλες τις πληροφορίες να αποθηκεύονται στο κλειδί του αυτοκίνητου. Έτσι, όταν πηγαίνεις το αυτοκίνητο στο συνεργείο με ένα “διάβασμα” του κλειδιού οι μηχανικοί μαθαίνουν άμεσα τη κατάσταση του. Τα BMW Teleservices χρησιμοποιούν, επίσης, την ίδια μονάδα κινητής τηλεφωνίας με την προαναφερθείσα κλήση, με τον επίσημο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της BMW, το οποίο επιλέγεις με την αγορά του αυτοκινήτου, ενημερώνεται αυτόματα για τις ανάγκες συντήρησής του οχήματος.

Σε περίπτωση ακινητοποίησης που οφείλεται σε βλάβη, η κλήση που πραγματοποιείται προς τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας μεταδίδει -μεταξύ άλλων- και την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, γεγονός που επιταχύνει την παροχή βοήθειας. Τέλος, το BMW Τeleservices παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου, ενημερώνοντας τον επίσημο επισκευαστή BMW μόλις το ηλεκτρικό φορτίο της μειωθεί σε επίπεδα κρίσιμα για τη λειτουργία του οχήματος.

Spotify

Τα παραπάνω, όπως προείπα, είναι εγκατεστημένα σε όλα τα καινούρια BMW χωρίς κάποια χρέωση σου. Περνώντας σε μια μεγαλύτερη “ομπρέλα” είναι τα BMW ConnectedDrive Services, αυτές προσφέρονται προαιρετικά και ουσιαστικά αποτελούν κομμάτι ενός εξοπλιστικού πακέτου, το οποίο κοστίζει €2.200, αλλά περιλαμβάνει εκτός των άλλων και το προηγμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Οι υπηρεσίες ConnectedDrive περιστρέφονται από το BMW Οnline, το οποίο προσφέρει μια πληθώρα πληροφοριών, όπως καιρικές συνθήκες, ειδήσεις, αναζήτησης στο Google, ενημέρωση πληροφοριών πτήσεων κλπ. Ακόμα, αν ψάχνεις κάποιο σημείο ενδιαφέροντος, (τράπεζα, βενζινάδικο κλπ), τότε η διεύθυνσή του μεταφέρεται αυτόματα στο navigation.

Επίσης, με την σύνδεση του smartphone σου με το καλώδιο φόρτισης και την εγκατάσταση σε αυτό της εφαρμογής BMW Connected, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να χειριστείς μερικές εφαρμογές (όσες έχουν εξελιχθεί από την ίδια τη βαυαρική φίρμα είτε φέρουν την έγκρισή της) του κινητού σου στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Το εντυπωσιακό κομμάτι της παρουσίασης, και προφανώς των υπηρεσιών, ήταν ο εξ αποστάσεως έλεγχος μερικών λειτουργιών του αυτοκινήτου, με τη χρήση μόνο του smartphone κινητού σου. Καταρχήν αυτές οι υπηρεσίες η εταιρία ευελπιστεί ότι θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα κάποια στιγμή από το 2016, καθώς για να υποστηριχθούν απαιτείται η λειτουργία ενός microsite για την Ελληνική αγορά, όπου καταχωρείται το αυτοκίνητο, δηλαδή απαιτεί registration. Έτσι, με τη χρήση του κινητού θα μπορείς να κλειδώσεις ή να ξεκλειδώσεις τις πόρτες, να ενεργοποιήσεις το κλιματισμό, να δεις τη κατάσταση του αυτοκινήτου (αυτονομία κλπ), να ξεκινήσεις ή διακόψεις τη φόρτιση της μπαταρίας, αν πρόκειται για plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα κλπ άλλα.

Τέλος, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού υπάρχει και η υπηρεσία υποστήριξης, όπου ένα τηλεφωνικό κέντρο είναι ο βοηθός για ότι ζητήσεις, έχοντας αυτό παράλληλα τη δυνατότητα να μεταφέρει πληροφορίες στην οθόνη του αυτοκινήτου…Στα μάτια μου είναι ακριβώς ότι κάνει η Siri στις Apple συσκευές, καθώς μπορείς να πραγματοποιήσεις μια κράτηση σε ξενοδοχείο ή σε εστιατόρια, να μάθεις αποτελέσματα αγώνων, τον καιρό κλπ.

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογία στα αυτοκίνητα είναι ήδη παρούσα και προσφέρεται για την καλύτερη εμπειρία του οδηγού με το αυτοκίνητο του, και η BMW ξέρει καλά να αφήνει καλές εντυπώσεις.