Η Peugeot τα βάζει με τους πολιτικούς για τον θάνατο του “Hybrid Air”

Σχετικά άρθρα

Hybrid_Air_P13006003

Έντονη κριτική άσκησε ο CEO της Peugeot, Maxime Picat, στους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, αναφέροντας ότι η νομοθεσία “σκοτώνει” επί της ουσίας κάποιες τεχνολογίες, ευνοώντας κάποιες άλλες.

Αν αύριο ξοδέψουμε εκατοντάδες εκατομμύρια για να λανσάρουμε στην αγορά το Hybrid Air και η κυβέρνηση αποφασίσει ότι όχι, παρέχουμε κίνητρα για plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αλλά όχι για την τεχνολογία σου, τότε την σκοτώνει.

Ο Picat είναι προφανώς δυσαρεστημένος από τις κινήσεις ορισμένων κυβερνήσεων. Αναφέρει ότι καλά κάνουν και θεσπίζουν στόχους για τις εκπομπές CO2 αλλά κακώς λένε στους κατασκευαστές, άμεσα ή έμμεσα, ποιες τεχνολογίες να εξελίξουν.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην πολιτική, στην Αγγλία, την Γαλλία και σε άλλες χώρες που ένας πολιτικός αποφάσισε τι είναι καλό και τι κακό στα αυτοκίνητα. Αλλά υπό μία έννοια, κλείνουν την πόρτα στον ανταγωνισμό και τις νέες τεχνολογίες αφού τις κάνουν ριψοκίνδυνες για έναν κατασκευαστή.

Είναι προφανές ότι ο Picat αναφέρεται στην προώθηση υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Το λέει ξεκάθαρα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο κατασκευαστές όπως η Mercedes-Benz “σκοτώνουν” τους πετρελαιοκινητήρες και μετακινούνται στα υβριδικά. Το Παρίσι έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση του να “εξοστρακίσει” τα πετρελαιοκίνητα οχήματα από τους δρόμους του ενώ όσον αφορά στις Η.Π.Α., το πολύ πρόσφατο σκάνδαλο της Volkswagen, παρέχει στους νομοθέτες τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...