“Εξοστρακισμό” των κουμπιών από τα εσωτερικά της σκέφτεται η Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Golf-R-Touch-4

Στις αρχές του έτους, η Volkswagen παρουσίασε το Golf R Touch concept. Ένα πρωτότυπο που όπως συνηθίζεται με τέτοιου είδους πρωτότυπα, δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Γερμανική εταιρία στο προσεχές μέλλον. Ο δρόμος αυτός, επιβεβαιώθηκε και από τον Heinz-Jakob Neusser που στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, δήλωσε ότι η VW είναι πολύ κοντά στο να αφαιρέσει τα κουμπιά από το εσωτερικό των μοντέλων της και να κάνει τα εσωτερικά τους περισσότερο διαισθαντικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι λειτουργίες ενός αυτοκινήτου θα ελέγχονται με την αφή.  Η VW προσανατολίζεται σε μία τριάδα τρόπων αλληλεπίδρασης: αφή, φωνή και χειρονομίες. Οι τρόποι αυτοί θα “τοποθετηθούν” ανάλογα με την συμβατότητα τους. Το GPS για παράδειγμα, ελέγχεται καλύτερα μέσω φωνητικών εντολών. Άλλες λειτουργίες ελέγχονται καλύτερα μέσω χειρονομιών. Στόχος είναι ο χειρισμός του οποιοδήποτε υποσυστήματος με τη λιγότερη δυνατή απόσπαση προσοχής. Και αυτός ο στόχος σύμφωνα με τον Neusser επιτυγχάνεται με την αφαίρεση κουμπιών και διακοπτών. Να θυμίσουμε ότι σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε πριν λίγο καιρό με τις δηλώσεις του ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson που επίσης έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του να απλοποιήσει το εσωτερικό των μοντέλων της εταιρίας του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...