Οι πελάτες της Mercedes δε θα πάρουν τον αναβαθμισμένο κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Mercedes-PU106B-Hybrid

Πριν από το Grand Prix στην Monza, η Mercedes έδωσε στους Lewis Hamilton και Nico Rosberg μία αναβαθμισμένη έκδοση του Mercedes-Benz PU106B Hybrid, η οποία προέκυψε μέσα από τη χρήση των 7 «μαρκών» που είχαν μείνει στους Γερμανούς. Οι πελάτες της Mercedes (Williams, Force India και Lotus) δεν έχουν πάρει ακόμα τον νέο κινητήρα, κάτι που πιθανότατα δε θα συμβεί φέτος.

Σύμφωνα με το έγκυρο Autosport, η Mercedes δεν μπορεί να κατασκευάσει όλους αυτούς τους νέους κινητήρες, αφού στο Sochi θα χρησιμοποιηθεί η 4η και τελευταία δίχως ποινή μονάδα για φέτος, για όλους τους οδηγούς που έχουν το γερμανικό power unit. Οι Nico Hulkenberg και Rosberg έχουν βάλει ήδη τον 4ο κινητήρα, ενώ ο Hamilton θα έχει έναν νέο κινητήρα, προδιαγραφών Monza.

Οι Felipe Massa, Valtteri Bottas, Sergio Perez, Romain Grosjean και Pastor Maldonado θα «ανοίξουν» τον 4ο κινητήρα, χωρίς αυτός να έχει βελτιωθεί όπως των Mercedes, ωστόσο ο Perez επισημαίνει πως η διαφορά στην απόδοση δεν είναι μεγάλη.

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Qualifying Day - Monza, Italy

Αυτή τη στιγμή, αυτό που ακούμε είναι ότι η Mercedes ελέγχει την αξιοπιστία, για να δεί αν τα πράγματα είναι εντάξει. Δε σχεδιάζουμε να πάρουμε κάποιον αναβαθμισμένο κινητήρα για το υπόλοιπο της σεζόν, αυτό είναι που έχω ακούσει από την ομάδα. Ελπίζουμε ότι θα αυτό θα συμβεί τη νέα σεζόν.

Αυτό που έχω ακούσει από τη Mercedes είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο βήμα, έτσι η ομάδα δεν ανησυχεί που δε θα πάρει τον κινητήρα.

Παρόμοια άποψη με τον team-mate του έχει και ο Hulkenberg, ο οποίος χρησιμοποιεί ήδη τον 4ο κινητήρα και υπάρχουν φόβοι πως ο Γερμανός θα πρέπει να βάλει μια 5η μονάδα στους επόμενους αγώνες, κάτι που θα σημαίνει ποινή στην εκκίνηση.

Motor Racing - Formula One World Championship - Japanese Grand Prix - Practice Day - Suzuka, Japan

Δε νομίζω ότι θα μας επηρεάσει αρνητικά αυτό. Ίσως είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε (αναφέρεται στο ενδεχόμενο 5ου κινητήρα). Έχασα έναν κινητήρα νωρίς, στη Σαγκάη και είναι κάτι που πρέπει να κοιτάμε τώρα και πώς θα κυλήσουν οι αγώνες. Θα πιέσουμε για να αποφύγουμε τις ποινές, αλλά εξαρτάται και από τους επόμενους αγώνες. Αλλά, ναι, είναι μια απειλή.

[Πηγές: Autosport, Sky Sports]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...