Θαύμασε την μηχανική υπεροχή του κινητήρα της Ferrari F12tdf

Σχετικά άρθρα

Ferrari F12tdf (7)

H Ferrari παρουσίασε χθες την F12tdf και όλοι εντυπωσιαστήκαμε από το τελευταίο δημιούργημα του Μαρανέλο. Ίσως ο κυριότερος λόγος είναι ο κινητήρας που κρύβεται κάτω από το καπό, και αυτόν είναι που μας παρουσιάζει η εταιρία στο παρακάτω video.

Σύμφωνα με την Ferrari, η F12tdf έχει σημαντικές μηχανικές βελτιώσεις σε σχέση με την F12 Berlinetta. Ο V12 6,3-λίτρων κινητήρα παράγει επιπλέον 40 άλογα, φτάνοντας στα 780 άλογα στις 8.500 σ.α.λ., με τη ροπή του να έχει αυξηθεί στα 705 Nm (+15 Nm) στις 6.750 σ.α.λ, με το 80% αυτής να είναι διαθέσιμη από τις 2.500 σ.α.λ. Πρακτικά αποτελεί το ίδιον κινητήρα που υπάρχει και στην LaFerrari, χωρίς όμως το υβριδικό σύστημα.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου F1 DCT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων το οποίο και διαθέτει 6% πιο κοντή κλιμάκωση που προσφέρει 30% πιο γρήγορες αλλαγές στο ανέβασμα και 40% πιο γρήγορες αλλαγές στο κατέβασμα. Οι παραπάνω αλλαγές δίνουν την δυνατότητα στην F12tdf να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα. Στο Φιοράνο, στην ιδιόκτητη πίστα της Ferrari, η F12tdf έχει καταφέρει να σημειώσει χρόνο 1:21.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...