Spy Video: Η νέα Mercedes E-Class πρακτικά χωρίς καμουφλάζ

Σχετικά άρθρα

e-class

Η Mercedes έχει ελαφρώσει κατά πολύ το καμουφλάζ της νέας E-Class και πλέον δεν αφήνει πολλά στη φαντασία μας για το πως θα μοιάζει το νέο της σεντάν. Ο σχεδιασμός της αναμειγνύει στοιχεία των C-Class και S-Class με το ντεμπούτο της να έχει προγραμματιστεί για την έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2016, με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο ως sedan, sedan με μακρύ μεταξόνιο –σημαντική για την Κινέζικη αγορά-, station wagon, cabrio, coupe αλλά και ως CLS και CLS Shooting Brake.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην MRA πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η C-Class, ενώ ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της E-Class, θα είναι η σημαντική μείωση στο βάρος. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για δίαιτα με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου που θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κατά 70-150 κιλά βάρος. Επίσης, η Mercedes θα επιστρέψει στους εξακύλινδρους εν σειρά. Αυτοί, θα αντικαταστήσουν τους κλασικούς V6 και ο λόγος για αυτή την στροφή, είναι διττός. Ο βασικός straight-six της 2016 E-Class, θα έχει χωρητικότητα 2.9 λίτρων, θα είναι υπερτροφοδοτούμενος και θα αποδίδει περί τα 315-320 άλογα. Όμως ακούγεται έντονα πως στην κορυφή της γκάμας –κάτω από την AMG έκδοση-, θα βρίσκεται μία quad-turbo έκδοση, με τα 2 από τα 4 turbo να είναι ηλεκτρικά! Αυτός ο κινητήρας, θα αποδίδει πάνω από 400 άλογα. Στον αντίποδα, στην βάση της γκάμας της E-Class, θα βρίσκεται λογικά ένας τετρακύλινδρος 1600άρης που θα αποδίδει 122 ίππους με εκπομπές ρύπων που δεν θα ξεπερνούν τα 99 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Mercedes E-Class 2016 spy photos (6)

Από πλευράς τεχνολογιών υπάρχουν 9 νέες τεχνολογίες, ανάμεσα τους και αυτό το πρωτοποριακό και συνάμα άχρηστο σύστημα, αλλά και το σύστημα επικοινωνίας “Car-to-X”, που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στα αυτοκίνητα και έχει ως στόχο να συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων που γίνονται σε κλειστές στροφές και σε διασταυρώσεις. Επίσης, διαθέτει το εξελιγμένο σύστημα Intelligent Drive Next Level, το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 200 χλμ/ώρα και περιλαμβάνει συστήματα όπως την υποβοήθηση διεύθυνσης για την αποφυγή ατυχημάτων ή εμποδίων, την ώθηση των μπροστά επιβατών μακριά από τις πόρτες σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, αλλά και την προστασία της ακοής των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Mercedes τοποθετεί στη νέα E-Class, το σύστημα Steering Pilot που επιτρέπει το αυτοκίνητο να οδηγείται αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα και συνεργάζεται με το σύστημα Distance Pilot Distronic -ενεργό cruise control- που με τη βοήθεια αισθητήρων και καμερών, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση από το μπροστινό αυτοκίνητο, ακόμη και σε ταχύτητες έως 200 χλμ/ώρα. Επίσης σε αυτή συναντάμε τα συστήματα Active Brake Assist και Evasive Steering Assist, με το πρώτο να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, ενώ το δεύτερο είναι σε θέση να αναλάβει στιγμιαία τον έλεγχο του οχήματος, όταν επίκειται σύγκρουση με πεζό. Η Mercedes μετατρέπει σε κλειδί το smartphone του οδηγού, μιας και μέσω NFC και κάρτας Security SIM, ο κάτοχος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του ως κλειδί ακόμη και όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει αδειάσει.

Σε ότι αφορά τα Multibeam LED φωτιστικά σώματα. Αυτά πλέον αποτελούνται από 84 διόδους LED, με τον έλεγχο της δέσμης του φωτός να γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια ώστε να μην τυφλώνονται οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Τα πίσω LED φωτιστικά σώματα λειτουργούν τη νύχτα σε επίπεδο φωτεινότητας 80% μεγαλύτερο σε σχέση με τη μέρα, ενώ όταν το αυτοκίνητο σταματά, το επίπεδο της φωτεινότητας θα μειώνεται στο 60%. Η τεχνολογία αυτή της αυτόματης αντιθαμβωτικής λειτουργίας έχει επιλεχθεί από την Mercedes για να μειώσει την αντανάκλαση αλλά και να μην ενοχλούνται οι άλλοι οδηγοί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...