Ένα νέο, πρωτοποριακό και συνάμα άχρηστο σύστημα από τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Remote Parking Pilot

Η Mercedes-Benz είναι μία εταιρεία που χαίρει της εκτίμησής μου για τ’ αυτοκίνητα που κατασκευάζει και την τεχνολογία που υπάρχουν σε αυτά. Βέβαια, ζούμε σ’ εποχές που η αυτόνομη οδήγηση έχει μπει εν μέρει στη ζωή μας και οι ερευνητές δουλεύουν πάνω σε πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία δεν αρέσουν σε όλους.

Ένα νέο σύστημα έρχεται να μας παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία, το οποίο σχετίζεται με την αυτόνομη οδήγηση… περίπου. Το σύστημα αυτό είναι πρωτοποριακό, ονομάζεται Remote Parking Pilot και στην ουσία παρκάρει και ξε-παρκάρει το αυτοκίνητο χωρίς εσύ να χρειάζεται να το αγγίξεις.

Το μόνο που πρέπει ν’ αγγίξεις είναι η οθόνη του smartphone σου, και το σύστημα θα καταλάβει πώς θα πρέπει να κινήσει το αυτοκίνητο, ανάλογα με την κίνηση που θα κάνεις στο κινητό σου τηλέφωνο. Χρήσιμο, ε; Τι να σου πω…

Χρήσιμο ή όχι, πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι έχει μπόλικη τεχνολογία επάνω του, και μάλιστα η Merc μάς το παρουσιάζει στην ερχόμενη E-Class, η οποία φαίνεται ξανά πως είναι -κακώς κατά τη γνώμη μου- στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο της S-Class.

Στις σχετικές ειδήσεις, όπως έγινε γνωστό, η E-Class θα διαθέτει μια σειρά τεχνολογικών συστημάτων, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκεται στο σύστημα επικοινωνίας “Car-to-X”, που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στα αυτοκίνητα και θέλει να συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων που γίνονται σε κλειστές στροφές και σε διασταυρώσεις.

Επίσης, διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα Intelligent Drive, το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 200 χλμ/ώρα, με την Mercedes να την εξοπλίζει με αρκετές κάμερες. Σε αυτή θα συναντάμε επίσης τα Active Brake Assist και Evasive Steering Assist, με το πρώτο να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, ενώ το δεύτερο είναι σε θέση να αναλάβει στιγμιαία τον έλεγχο του οχήματος, όταν επίκειται σύγκρουση με πεζό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...