Η VW είχε αναπτύξει διαφορετικές εκδόσεις του παράνομου λογισμικού;

Σχετικά άρθρα

vw tdi

Το Reuters με δημοσίευμά του, στο οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην Volkswagen, η Γερμανική εταιρία είχε αναπτύξει αρκετές διαφορετικές εκδόσεις του παράνομου λογισμικού. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η VW για επτά συναπτά έτη, την περίοδο μεταξύ 2009-2015, χρησιμοποιούσε διαφορετικά παράνομα λογισμικά στους 11 εκατομμύρια Euro 5 EA189 diesel κινητήρες της (1.2 TDI, 1.6 TDI και 2.0 TDI) ώστε αυτοί να χειραγωγούν τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μετρήσεων.

Σύμφωνα με τις τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters, τις οποίες και δεν κατονομάζει -για την μια αναφέρει πως πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού κολοσσού, ενώ για την δεύτερη λέει πως πρόκειται για έναν Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος γνωρίζει τις εσωτερικές έρευνες που διενεργεί η VW- η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στην περασμένη επταετία κατασκεύασε αρκετές εκδοχές του παράνομου λογισμικού, το οποίο και τοποθετήθηκε σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους κινητήρων, υποδηλώνοντας πως η απάτη θα μπορούσε να είναι πιο διαδομένη στο εσωτερικό της VW, από ό, τι η VW έχει ομολογήσει μέχρι τώρα.

Το Reuters προσπάθησε να πάρει μια απάντηση από την VW για το δημοσίευμα, αλλά εκπρόσωποί της αρνήθηκαν να σχολιάσουν, λέγοντας πως επειδή οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δεν μπορούν να σχολιάσουν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος και CEO της VW Αμερικής, έχει αποκαλύψει στην κατάθεση του στην επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, πως η VW έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό παράνομο λογισμικό και για τον 2.0 TDI Euro6 κινητήρα της.

Η VW εξακολουθεί να αναζητά πόσοι μηχανικοί και πόσα στελέχη της γνώριζαν για το σκάνδαλο με εκπρόσωπο της να δηλώνει πως η έρευνα συνεχίζεται για να ανακαλύψουν ποιος γνώριζε για το παράνομο λογισμικό. Τα δημοσιεύματα τη περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν πως 30 μεγαλοστελέχη γνώριζαν για το παράνομο λογισμικό, με τους ορισμένους αναλυτές να υποστηρίζουν πως ο αριθμός των εργαζομένων της VW που θα αποδειχτεί πως γνώριζαν για το σκάνδαλο, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για το ύψος των χρηματικών προστίμων που θα λάβει τελικά η VW, αλλά και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ομάδα διαχείρισης της εταιρίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές έκαναν ακόμη μια έφοδο σε γραφεία της Volkswagen. Αυτή τη φορά η έφοδος έγινε στα γραφεία της εταιρίας στο Παρίσι, με τις αρχές να κατάσχουν ηλεκτρονικά αρχεία και έγγραφα. Στη Γαλλία, υπάρχουν 946.092 αυτοκίνητα του VW Group με το παράνομο λογισμικό, με εκπρόσωπο της VW να δηλώνει πως η εταιρία του συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές. Στην Ισπανία από την άλλη, οι εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο να εξετάσει εάν η Volkswagen έχει κάνει πιθανές απάτες και εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, λόγω του σκανδάλου εκπομπών ρύπων. Η Seat έχει ανακοινώσει πως 700.000 αυτοκίνητά της διαθέτουν το παράνομο λογισμικό.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...