Ο CEO της BMW επιβεβαίωσε νέο i μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Harald Krueger

Η BMW μετά από χρόνια φημών επιβεβαίωσε πως θα περάσει στη παραγωγή και τρίτο i μοντέλο. Η δήλωση βγήκε από τα πιο αρμόδια χείλη, από αυτά του CEO της, Harald Krueger ο οποίος μιλώντας στην γερμανική Die Zeit δήλωσε πως η εταιρία του θα βγάλει ένα ακόμη i μοντέλο το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το i3.

Εμείς το γνωρίζουμε αυτό ως i5, με τον Krueger να μην ανακοινώνει αν αυτό θα είναι ένα πολυτελές crossover που θα προσφέρει αρκετό χώρο για πέντε επιβάτες, όπως κυκλοφορεί τελευταία, ή θα είναι κάποιο πολυτελές σεντάν. Αυτό που είναι σχεδόν βέβαιο, είναι πως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του i5, με το μοντέλο παραγωγής να αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και κίνηση θα παίρνει από έναν κινητήρα υδρογόνου που θα παράγει κοντά στα 225 άλογα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο CEO της μεγαλύτερης πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, ανέφερε πως αναπτύσσουν νέες μπαταρίες που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτές οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν στο i3 από το 2016, ενώ δεν θα επηρεάσουν ούτε το βάρος, αλλά ούτε και την απόδοση του i3. Η BMW τονίζει πως μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια η τεχνολογία θα προσφέρει νέες μπαταρίες ίδιου βάρους, που θα δίνουν διπλάσια αυτονομία στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Τέλος ο CEO της BMW είπε πως το dieselgate της VW δεν έχει επηρεάσει τις πωλήσεις της BMW, τονίζοντας πως θεωρεί αδιανόητο να καταργηθούν οι diesel κινητήρες, μιας και το 80% των πωλήσεων της BMW στην Ευρώπη γίνονται με τέτοιους κινητήρες.

ΠηγήDie Zeit

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...