Λεπτομέρειες από την Pirelli για τον τρόπο επιλογής ελαστικών του 2016

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2015

Η σεζόν του 2016 δε χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν καθόλου αλλαγές. Μέχρι σήμερα, η Pirelli επέλεγε η ίδια τις γόμες που θα δώσει στις ομάδες βάσει των στοιχείων για κάθε πίστα, κάνοντας την καλύτερη -για τα δικά της δεδομένα- επιλογή, αγνοώντας τις προτιμήσεις της κάθε ομάδας.

Αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει από το 2016, αφού η FIA θα δώσει στις ομάδες μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή, αλλά όχι πλήρη ελευθερία. Ο manager των Ιταλών, Mario Isola, μάς δίνει λεπτομέρειες για ό,τι πιθανότατα θα δούμε τη νέα σεζόν, καθώς υπήρξε νέα συνάντηση με τις ομάδες στο Μεξικανικό Grand Prix, τονίζοντας ότι ο καθένας θα μπορεί να επιλέξει 13 σετ από τις 3 γόμες που θα τους δίνει η εταιρεία.

Η ιδέα είναι ότι θα ορίζουμε τρεις γόμες και αυτοί θα μπορούν να διαλέξουν 13 σετ. Δεν είναι πλήρης ελευθερία, αλλά πρέπει να αποφύγουμε τις ελεύθερες επιλογές. Μπορούν να διαλέξουν τις τρεις διαφορετικές γόμες αν θέλουν, αλλά θα πρέπει να τρέξουν περισσότερη από μία σε κάθε αγώνα.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ο χρόνος προετοιμασίας της Pirelli, αφού χρειάζονται 14 εβδομάδες για να ετοιμαστούν τα ελαστικά για χώρες εκτός Ευρώπης και 8 εβδομάδες για τα ευρωπαϊκά Grands Prix, συνεπώς η επιλογή θα πρέπει να γίνεται καιρό πριν, όπως λέει και ο Isola.

Είναι το ίδιο για όλους και δεν το βλέπω τόσο περίπλοκο. Θα πρέπει να το αποφασίσουμε εκ των προτέρων, αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα ελαστικό ήταν φτάνουμε στην πίστα. Μπορούμε να συμφωνήσουμε για τις προθεσμίες σε κάθε αγώνα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα ελαστικά, και νομίζω ότι είναι μια καλή αλλαγή για το show, επειδή υπάρχει κάποια μεταβλητότητα. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα καλό βήμα.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...