Το facelift του Toyota GT86 θα έχει μηχανικές και αισθητικές αλλαγές

Σχετικά άρθρα

Toyota GT86 track spec (1)

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο επί κεφαλής μηχανικός του Toyota GT86, Tetsuya Tada, αποκάλυψε ότι η εταιρία του βρίσκεται σε φάση εξέλιξης του facelift του ιαπωνικού coupe. Σύμφωνα με τον Tada το αυτοκίνητο θα είναι συνολικά αναβαθμισμένο, τόσο εμφανισιακά όσο μηχανικά. Αλλαγές θα υπάρχουν στο σώμα, προφανώς εννοώντας τους νέους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, αλλά ο αρχιμηχανικός αποκάλυψε ότι θα υπάρχει έκδοση του αυτοκινήτου με carbon οροφή.

Μηχανικά ο Tada απέκλεισε το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί turbo στον 4-κύλινδρο boxer κινητήρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Το WRX turbo δεν είναι μια καλή λύση για τις μελλοντικές καταναλώσεις και εκπομπές CO2.

Πρόσθεσε ότι οι turbo κινητήρες δεν ακούγονται ούτε στροφάρουν σωστά σε ένα sport αυτοκίνητο, αλλά παρόλα αυτά η ιδέα του ηλεκτρικού turbo δεν τους είναι αδιάφορη.

Οι παραπάνω αλλαγές θα αυξήσουν λιγάκι την τιμή του μοντέλου, ίσως ηθελημένα για να μπορέσει να χωρέσει το νέο entry-level sportscar, που είδαμε στο “πρόσωπό” του S-FR concept στην έκθεση του Τόκιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...