Massa: Πρέπει να φύγει ο Rosberg

Σχετικά άρθρα

Massa-Hamilton-Rosberg

Πέρυσι χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα, στο Abu Dhabi, για να μάθουμε αν ο Lewis Hamilton θα έμενε στην πρώτη θέση ή αν ο Nico Rosberg θα έκανε την στο τέλος τη μεγάλη ανατροπή (λόγω διπλών βαθμών), ωστόσο τα πράγματα φέτος ήταν πολύ διαφορετικά. Ο Hamilton κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον 40 αγώνα πριν από το τέλος, μιας και φέτος η υπεροχή του στις κατατακτήριες και στους αγώνες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Γερμανός κατέκτησε μόλις την 4η φετινή του νίκη την Κυριακή, και ο στόχος πλέον είναι να μην χάσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα από τον Sebastian Vettel, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή 21 βαθμούς πίσω, αν και όλα δείχνουν ότι αυτό δε θα συμβεί, εκτός κι αν υπάρξει εγκατάλειψη του Rosberg από λάθος ή από μηχανικό πρόβλημα. Η σεζόν έχει τελειώσει και ο Rosberg σκοπεύει να εμφανιστεί βελτιωμένος το 2016, προκειμένου να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του Hamilton τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τον Felipe Massa, όμως, αυτό δεν αρκεί, και η λύση είναι μία: να αποχωρήσει από τη Mercedes, διότι ο οδηγός της Williams βλέπει πως ο Hamilton δύσκολα μπορεί να νικηθεί.

Νομίζω ότι η κατάσταση του Nico θα γίνει ακόμα χειρότερη του χρόνου, επειδή ο Lewis συνεχίζει να κερδίζει κι επίσης «κερδίζει» την ομάδα για τον εαυτό του. Πιστεύω πως η μόνη επιλογή του Nico είναι να αλλάξουν ομάδες, ώστε να μπορέσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Κανένα θέμα -τουλάχιστον για το 2016- δεν υπάρχει για τον Toto Wolff. Ο επί κεφαλής της Mercedes AMG, τονίζει ότι και οι δύο οδηγοί είναι δεσμευμένοι (μέχρι το 2016 ο Rosberg και μέχρι το 2018 ο  Hamilton), συνεπώς καμία συζήτηση δεν μπορεί να λάβει χώρα στην παρούσα φάση.

Αυτή τη στιγμή, και οι δύο οδηγοί μας έχουν συμβόλαιο μ’ εμάς. Απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί τους, έτσι δεν μπορούμε να συζητάμε ακόμα, επειδή έχουμε συμβόλαιο με τους Nico και Lewis.

ΠηγήF1i

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...