Ο Vandoorne στη θέση του Magnussen

Σχετικά άρθρα

Stoffel Vandoorne

Χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι, ο Kevin Magnussen αποχώρησε από το Woking ή, για να είμαι πιο ακριβής, θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Ο Δανός μπήκε σήμερα στην Porsche 919 Hybrid και είχε πολύ θετικές εντυπώσεις από το αγωνιστικό του LMP1, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν τελικά θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans για το 2016.

Η McLaren ακόμα, όμως, δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Magnussen. Η λογική μάς λέει πως θα είναι ο φετινός Πρωταθλητής στο GP2, Stoffel Vandoorne, μιας και ανήκει στο πρόγραμμα νέων οδηγών. Η ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας αποκτά τυπικό χαρακτήρα, αφού ο ίδιος ο Βέλγος φρόντισε να επιβεβαιώσει πως θα αντικαταστήσει τον Kevin.

Σίγουρα θέλω να τρέξω κάπου την επόμενη σεζόν, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Υπάρχουν ακόμα μερικές επιλογές και συζητάμε γι’ αυτές. Θα είμαι ο δοκιμαστής και ο αναπληρωματικός οδηγός της McLaren έτσι κι αλλιώς, που είναι μια καλή θέση. Προφανώς και θέλω να αγωνιστώ κάπου του χρόνου, για να μείνω σε φόρμα και να είμαι επικεντρωμένος, έτσι θα δούμε τι θα γίνει. Και, αν μείνεις σε φόρμα, τότε θα μπορέσεις να είσαι 100% έτοιμος για κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί.

Ο 23χρονος θα δοκιμάσει την ταχύτητά του στα μονοθέσια της Super Formula της Ιαπωνίας, λέγοντας πως η ταχύτητα των μονοθεσίων είναι εντυπωσιακή στις στροφές, ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή των αυτοκινήτων της Formula 1.

Υπάρχουν σίγουρα κάποιες πιθανότητες, και θα κάνω σύντομα δοκιμές στη Super Formula της Ιαπωνίας. Ως δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός της McLaren, θα είμαι σε όλους τους αγώνες της Formula 1 και θα είμαι συνέχεια στα paddock, έτσι θα είναι μια καλή θέση. Η Super Formula έχει πραγματικά γρήγορα μονοθέσια. Εντάξει, δεν έχεις τόση πολύ ιπποδύναμη, αλλά οι ταχύτητες που στρίβεις είναι εντυπωσιακές.

Σίγουρα, θα είναι πιο γρήγορα στις στροφές από τη Formula 1. Όσο για το 2017, τώρα δεν ξέρω πόσες δοκιμές θα γίνουν το 2016 για το 2017, κάτι που εξαρτάται από τους κανονισμούς. Στα τελευταία χρόνια, ήταν πολύ δύσκολα για τους νέους οδηγούς να κάνουν πολλά χιλιόμετρα με ένα μονοθέσιο Formula 1, οπότε ελπίζω να έχουμε περισσότερες δοκιμές εντός της σεζόν.

ΠηγήMcLaren

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr