H Bugatti Chiron θα είναι καλύτερη σε όλα από την Veyron

Σχετικά άρθρα

chiron-1-696x443

O Wolfgang Dürheimer, CEO της Bugatti παραχώρησε νέα συνέντευξη μέσω της οποίας μίλησε για την Chiron, τον αντικαταστάτη της Veyron. Ο Dürheimer αποκάλυψε πως το νέο hypercar θα υιοθετήσει μια πιο “καθαρή σχεδίαση, προσφέροντας περισσότερη πολυτέλεια“. Συνέχισε λέγοντας πως η Chiron θα παράγει περισσότερα άλογα από την Veyron, θα είναι γρηγορότερη, θα έχει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, ενώ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως θα αποκτήσει υβριδική τεχνολογία. Μάλιστα ο Dürheimer είπε πως στόχος τους είναι η Chiron να είναι ταχύτερη από την Venom F5 της Hennessey των 1.400 ίππων, των 1.300 κιλών και της τελικής ταχύτητας 467 χλμ/ώρα. Όπως είπε:

Υπάρχει ένας τύπος που μας δυσκολεύει. Είναι ο Mr Hennessey από το Τέξας. Θέλουμε η Chiron να είναι το καλύτερο supersport αυτοκίνητο στον πλανήτη. Θα είναι καλύτερο σε όλα από την Veyron.

Bugatti Chiron mule (2)

Σύμφωνα με αυτά που ήδη γνωρίζουμε η Chiron θα φορά τον W16, 8-λιτρο κινητήρα που θα βασίζεται στον υπάρχον κινητήρα της Veyron, αλλά θα εφοδιαστεί με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου και e-turbos – αν όχι όλα, 2 από τα 4, και θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα. Ο κινητήρας θα παράγει 1.500 άλογα και 1.500 Nm ροπής, θα συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε μόλις 2 δευτ, χρόνος περίπου μισό δευτ. ταχύτερος από την Veyron SS WRE, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 450-463 χλμ/ώρα.

bugatti chiron

Ο σχεδιασμός της Chiron θα δανείζεται στοιχεία από το Vision Gran Turismo Concept και όπως έχουμε δει από spy φωτογραφίες στο πίσω μέρος θα διαθέτει ενεργή αεροτομή και ένα μικρό κεντρικό πτερύγιο. Ο αντικαταστάτης της Veyron θα βασίζεται σε μία ανανεωμένη έκδοση της ανθρακονημάτινης πλατφόρμας που ήδη υπάρχει, με το 92% των εξαρτημάτων της θα είναι νέα ή τροποποιημένα ώστε να αυξηθεί η ακαμψία και να μειωθεί το βάρος. Θα έχει τιμή 2,2 εκατ. ευρώ και μόλις 500 Chiron θα κατασκευάσει η Bugatti, με το μοντέλο να παρουσιάζεται στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Ήδη, τουλάχιστον δύο άνδρες την έχουν παραγγείλει, με την Bugatti να εκσυγχρονίζει τις αντιπροσωπείες της για τον ερχομό της.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...