Το Dieselgate δεν επηρεάζει αγωνιστικά το VW Group

Σχετικά άρθρα

WEC Spa 2015

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοκίνησης ξέσπασε φέτος. Η Volkswagen είναι η πρωταγωνίστρια αυτού, καθώς 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο βρέθηκαν να έχουν παράνομο λογισμικό, το οποίο φρόντιζε να «μειώνει» τους ρύπους. Ξέσπασε σάλος παγκοσμίως και πολλές ήταν οι εξελίξεις που έγιναν στην εταιρεία, τις οποίες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Το Volkswagen Group, όμως, εκτός από τα αυτοκίνητα παραγωγής, δραστηριοποιείται και στους αγώνες. Οι φίλοι των ομάδων που ανήκουν στον Όμιλο, όπως για παράδειγμα η Porsche και η Audi δε θα πρέπει να ανησυχούν, διότι το νέο αφεντικό της εταιρείας, Matthias Muller, ξεκαθαρίζει ότι δε θα επηρεαστούν τα αγωνιστικά προγράμματα.

Τα προγράμματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δε βρίσκονται σε κίνδυνο, ώστε να περιοριστούν ή να μειωθούν σημαντικά, διότι ο μηχανοκίνητο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για τον Όμιλο και τις μάρκες. Βασικά, δεν αμφισβητούμε καμία από τις προσπάθειές μας στον μηχανοκίνητος αθλητισμό. Το 2015 είναι μια τρομερή σεζόν με απίστευτη επιτυχία και τεράστια προσπάθεια από όλες τις ομάδες.

Στις σχετικές ειδήσεις, το California Air Resources Board (CARB) έδωσε χρονικό περιθώριο 45 εργάσιμων ημερών στην VW Αμερικής ώστε αυτή να παρουσιάσει το σχέδιο ανάκλησης των 85.000 3.0 TDI μοντέλων που κυκλοφορούν στις Η.Π.Α και διαθέτουν παράνομο λογισμικό (15.000 στη Καλιφόρνια). Σύμφωνα με την VW, η επιδιόρθωση των 3,0-λιτρων TDI V6 diesel κινητήρων θα γίνει με ενημέρωση λογισμικού ώστε αυτοί να γίνουν συμβατοί με τους κανονισμούς εκπομπών των Η.Π.Α. Το νέο λογισμικό θα ξεκινήσει να τοποθετείται στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα μόλις εγκριθεί από τις αρχές, με την συγκεκριμένα ανάκληση να κοστίζει στην Γερμανία εταιρία κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...