Η McLaren υποβαθμίζει την απώλεια της TAG Heuer

Σχετικά άρθρα

Jenson Button.

Ο κατήφορος συνεχίζεται για τη McLaren, η οποία μετρά τρία χρόνια μακριά από την κορυφή. Αυτό δεν έχει άμεση επίπτωση μόνο στα έσοδα που λαμβάνει από τη FOM, βάσει βαθμολογικής θέσης, ούτε στο κύρος της ομάδας, καθώς οι χορηγίες γίνονται όλο και λιγότερες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικονομικές απώλειες για την εταιρεία.

Η αισιοδοξία στην ομάδα για το 2016 και γενικότερα για το μέλλον είναι διάχυτη, αλλά αυτό δεν είναι ικανό να προσελκύσει τους χορηγούς, ακόμα κι αν στην ομάδα βρίσκονται δύο ονόματα σαν αυτά του Fernando Alonso και του Jenson Button. Το αφεντικό του McLaren Technology Group, Ron Dennis, πιστεύει πως η απώλεια των χορηγών δεν είναι τόσο σημαντική για την ομάδα, ακόμα και όταν μιλάμε για την TAG Heuer, που προτίμησε την Red Bull Racing για το 2016.

Ron Dennis.

Ας πάμε σε αυτό που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, δεν ξέρω γιατί, την TAG Heuer. Αυτό είναι το όνομα με το οποίο ήμασταν συνδεδεμένοι για πολύ καιρό. Βασικά, είχαμε τα ίδια κεφάλαια και την ίδια συμμετοχή, εγώ ήλεγχα τις πωλήσεις και το marketing της εταιρείας στα πρώτα χρόνια και ήμουν μέτοχος στην εταιρεία.

Περάσαμε μια ποικιλία επαναλήψεων, αλλαγών στην ιδιοκτησία, κι ενώ το νήμα της ιστορίας γινόταν όλο και πιο σφιχτό, ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος κι εγώ διαφωνούσαμε σε κάποια πράγματα. Δεν είχα την ίδια άποψη με αυτόν στη ριζοσπαστική προσέγγιση της χορηγίας, καθώς πίστεψα πως ήταν ακατάλληλη για την εταιρεία μας. Υπήρχε μια συγκεκριμένη στιγμή στο Μόντε Κάρλο, που δεν ένιωσαν ότι ήταν ιδιαίτερα θετική. Συν ότι το νήμα ήταν τεντωμένο και οι αριθμοί μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ένα πράγμα που μάλλον δεν έχετε καταλάβει είναι πως στο LVMH Group (κατέχει σχεδόν όλη την TAG Heuer) έχει κι ένα άλλο όνομα, που είναι η Moet Hennessy. Ποτέ δεν παραγκωνίζω τους αριθμούς, αλλά μπορώ να σας πω ότι η σχέση μας με τις μάρκες είναι πολύ πιο πολύτιμη σε σχέση με την οικονομική συνεργασία με την TAG Heuer.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...