Το 2015 ήταν η καλύτερη σεζόν στην ιστορία της Toro Rosso

Σχετικά άρθρα

Toro Rosso

Στην ίδια ακριβώς θέση με πέρυσι ολοκλήρωσε η Toro Rosso τη φετινή σεζόν: στην 7η. Μπορεί το νούμερο να είναι ίδιο, αλλά η ιταλική ομάδα είχε καλύτερη απόδοση φέτος, καθώς στους 19 αγώνες κατέκτησε 67 βαθμούς, έναντι 30 βαθμών του 2014. Η STR10 ήταν ένα ταχύτερο και πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ενώ εξαιρετική δουλειά έκαναν οι Max Verstappen και Carlos Sainz, με τον δεύτερο να άτυχους σε αρκετούς αγώνες, καθώς αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα.

Η μεγαλύτερη έκπληξη και το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία σημειώθηκε το 2008, όταν ο Sebastian Vettel κέρδισε το Ιταλικό Grand Prix. Παρ’ όλα αυτά, ο επί κεφαλής της ομάδας, Franz Tost, θεωρεί ότι η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, εξηγώντας τους λόγους.

Franz Tost

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Toro Rosso έχει βελτιώσει την απόδοσή της χρόνο με τον χρόνο. Φυσικά και το 2008 ήταν ιδιαίτερη σεζόν, αλλά είχαμε ένα μονοθέσιο που ήταν σχεδιασμένο από την Red Bull Technology, υπό τη ηγεσία του Adrian Newey. Φέτος, είχαμε το δικό μας μονοθέσιο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Τεχνικό μας Διευθυντή, James Key, και γι’ αυτό ήταν σίγουρα η καλύτερή μας σεζόν μέχρι στιγμής.

Έχουμε πετύχει 67 βαθμούς, διπλάσιους σε σχέση με πέρυσι, και μπορώ να πω ότι η σεζόν ήταν αρκετά καλή όσον αφορά την απόδοση. Από την πλευρά της αξιοπιστίας δεν ήταν, επειδή δεν τερματίσαμε αρκετές φορές για διαφορετικούς λόγους, και πρέπει να δουλέψουμε σταθερά για να αποτρέψουμε κάτι παρόμοιο την επόμενη σεζόν.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...