Η Apple δεν έκανε την χάρη στην Volkswagen

Σχετικά άρθρα

vw-apple-carplay

Στην CES η Volkswagen ήθελε να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα επέτρεπε ασύρματη σύνδεση του CarPlay με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της, αλλά η Apple μπλόκαρε την επίδειξη της δυνατότητας αυτής. Όπως δήλωσε ο Volkmar Tannerberger, επικεφαλής ηλεκτρονικής ανάπτυξης της Volkswagen, η εταιρία του ήθελε να αποδείξει την ασύρματη σύνδεση του CarPlay, αλλά η Apple δεν της το επέτρεψε.

Μέχρι σήμερα, το Apple CarPlay χρειαζόταν ενσύρματη σύνδεση του iPhone μέσω USB για να λειτουργήσει, αλλά στο iOS 9, η Apple είχε ανακοινώσει πως επιτρέπει πλέον την σύνδεση και ασύρματα. Κανένας κατασκευαστής αυτοκινήτων μέχρι σήμερα δεν προσέφερε ένα σύστημα ασύρματης λειτουργίας του CarPlay και γι’αυτό η Volkswagen σχεδίαζε να δείξει την λειτουργία αυτή στην CES. Το γιατί η Apple μπλόκαρε την λειτουργία κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, αλλά είναι βέβαιο πως μέσα στο 2016 θα προσφέρεται η λειτουργία αυτή από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...